TurkuArt Afterwork ke 6.5.
22.04.2015

Keskiviikkona 6.5. turkulaiset museot ja taiteilijavetoiset galleriat täyttyvät ihmisistä, kohtaamisista ja puheensorinasta, kun TurkuART Afterwork pitää gallerioiden ja museoiden ovet auki iltaan saakka! Jokainen on tervetullut kokemaan taidetta omalla tavallaan ja juuri omana itsenään. Tarjolla on näyttelyiden lisäksi myös erikoisohjelmaa kuten tanssia, taiteilijatapaamisia ja avajaisia. Tervetuloa nauttimaan, ihastelemaan, ihmettelemään sekä tapaamaan kavereita!

Mukana Afterwork-tunnelmissa ovat Aboa Vetus & Ars Nova, B-galleria, Galleria Joella, Galleria Jänis, Galleria Å, Titanik-galleria, Turun taidelainaamo, Turun taidemuseo, Valokuvakeskus Peri, Vanhan suurtorin galleriat ja Wäinö Aaltosen museo.

OHJELMA:

TURUN TAIDEMUSEO
Aurakatu 26
Mitä: Klo 17-19 ilmainen sisäänpääsy Studioon ja Pimiöön. Studiossa Rita Anttilan näyttely "Hämärän alue" ja Pimiössä Johan Bergström Hyldahlin teos " DEAR JESUS, DO SOMETHING!".

WÄINÖ AALTOSEN MUSEO
Itäinen Rantakatu 38
Avoinna: klo 16-20
Mitä: Otos. Turkulaista nykymaalausta -näyttely avoinna klo 20 asti. Klo 18 alkaen tanssitaiteilija Nina Renvallin esitys Äänetöntä ja uskotonta läsnäoloa. Maalaamisen riemua avoimessa työpajassa klo 16-19.30. Keskusteluopas paikalla klo 17-19.

ABOA VETUS & ARS NOVA
Itäinen Rantakatu 4–6
Avoinna: klo 16–19
Mitä: Vapaa pääsy Omatila-galleriaan. Turun AMK:n Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi valmistuva Rebekka Muntola esittelee Hetkittä-näyttelyään klo 17–19.

GALLERIA JOELLA
Läntinen Rantakatu 21
Avoinna: klo 18-20
Mitä: Nunnu Rosellin piirustusnäyttelyn "IHO" avajaiset klo 18-20. Taiteilija on itse paikalla.

B-GALLERIA
Aninkaistenkatu 5
Avoinna: klo 16-21
Mitä: Klo 18 alkaen vietetään kevään croquis-työpajakauden päättäjäisiä ja projektitilan puolella croquis-näyttelyn avajaisia. Näyttelyn teokset ovat kevään croquis-työpajailloissa syntyneitä piirroksia. Lisätietoja B:n croquis-työpajasta: http://bgalleria.net/croquis

TITANIK-GALLERIA
Itäinen Rantakatu 8
Avoinna: klo 18-21
Mitä: Helena R. - Rottakuningas -näyttelyn avajaiset.

GALLERIA Å
Kaskenkatu 1
Avoinna: klo 16-21
Mitä: Turun Taideakatemiasta valmistuvien opiskelijoiden Outi Ahon ja Jemena Höijerin näyttelyt avoinna klo 21 asti. Taiteilijat ovat tavattavissa illan ajan. Miten kone piirtää? Tule katsomaan Outi Ahon rakentamaa piirustusrobottia.

GALLERIA JÄNIS
Jarrumiehenkatu 3
Avoinna: klo 16-21
Mitä: Jessica Kangasniemen näyttely esillä ikkunagalleriassa.

TURUN TAIDELAINAAMO
Vanha Suurtori 3
Avoinna: klo 16-20
Mitä: Turun taidelainaamo ja Brinkkalan kirjakauppa ovat avoinna yleisölle klo 20 asti. Taiteilija Pive Toivonen saapuu esittelemään kirjaansa Atlannin viemää, ja kuulemme tarinaa Atlannin purjehdukselta (paikalla n.klo 19.00-20.00). Taiteilijat Kristiina Turtonen ja Ritva "Rita" Lohiluoto ovat tavattavissa. Taidekauppa, sekä teosten vuokraus onnistuvat koko illan.

VANHAN SUURTORIN GALLERIAT
Vanha Suurtori 3–5
Avoinna: klo 16-20
Mitä: Taiteilijat ovat paikalla kertomassa töistään ja työskentelystään. Brinkkalan Galleria: Roy Aurinko – Akryyli kankaalle. Vanhan Raatihuoneen Galleria: Marko Backman - Akryylimaalauksia. Ullakkogalleria: Lilli Hapala - Valokuvia, videotaidetta ja installaatio. Galleria Berner: Seija Sainio – Maalauksia, sekatekniikka.

VALOKUVAKESKUS PERI
Itäinen Rantakatu 38
Avoinna: klo 16-20
Mitä: Mari Mäkiön (Eräs) elämä -näyttely avoinna klo 20 asti.

TERVETULOA!

TurkuART Afterwork on osa Turku Design Festivalin ohjelmaa. Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

www.turkuart.fi

www.facebook.com/turkuartafterwork
www.turkudesignfestival.fi

Tägää omat kuvasi tapahtumasta Instagramissa #turkuartafterwork

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019