Taiteilijatapaaminen la 6.9. klo 14: Esko Männikkö
15.08.2014

Millainen mies löytyy kansainvälisesti arvostettujen ja palkittujen valokuvien takaa, kysytään taidemuseossa lauantaina 6.9. klo 14 järjestettävällä taitelijatapaamisella. Esko Männikkö keskustelee tilaisuudessa kuraattori Maija Koskisen kanssa kuviensa äärellä Time Flies -näyttelyssä.

Esko Männikkö (s. 1959) on maailmalla menestynyt, itseoppinut valokuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Oulussa, kaukana taidemaailman keskuksista. Hän on tullut tunnetuksi maanläheisestä suhtautumisestaan taiteen tekemiseen. "Kuvaaminen on kuin metsästämistä, kalastamista tai marjanpoimintaa. Se on se saalistusvietti, joka pitää tyydyttää. Kamera on aina mukana. Yhdistän kameran metsällä oloon." Sarjallisesti työskentelevä Männikkö on kuvannut niin pohjoisen poikamiehiä, rapistuneita autiotaloja, eläintarhan asukkeja, hevosia kuin sammaloituneita hautausmaita. Eri sarjoja yhdistää luontoa ja ajan jälkiä kuvaava maalauksellinen ote sekä arjen tapahtumista ja yksityiskohdista löydetty kauneus.

Taiteilijatapaaminen kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön. Paikan voi halutessaan varata etukäteen museon kassalta (02) 2627 100 tai info(at)turuntaidemuseo.fi.

Lauantaina 6.9. järjestetään myös ylimääräinen yleisöopastus klo 15. 

Suositun Time Flies -näyttelyn esilläoloaikaa on jatkettu viikolla. Esko Männikkö – Time Flies on nähtävänä 21.9. asti.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019