Senioripäivä ke 5.3.
24.02.2014

Kevään senioripäivässä keskiviikkona 5.3. klo 12–16 tutustutaan kuvanveistäjä Emil Wikströmiin, museon klassikkoteoksiin liittyviin muistoihin ja itse museorakennukseen. Päivä alkaa klo 12 Muistojen polku -opastuksella, jolla katsellaan museossa esillä olevia kokoelman klassikkoteoksia ja keskustellaan niihin liittyvistä muistoista.

Kokoelmanäyttelytiloissa on myös koko päivän ajan avoin muistelupiste, jossa yleisö voi kirjoittaa muistiin muistojaan. Milloin vaikkapa kohtasit ensi kertaa Akan ja kissan tai mitä on jäänyt mieleen Poésiesta? Muistot ovat luettavissa muistelupisteellä senioripäivän aikana ja valikoima niistä julkaistaan myös myöhemmin museon verkkosivuilla.

Päivän ohjelma jatkuu klo 13 ja 14 järjestettävillä opastuksilla Emil Wikstömin Kiveen kätketty kauneus -näyttelyyn, jossa kultakauden suosikkikuvanveistäjän elämä ja tuotanto tulevat tutuiksi. Senioripäivän päätteeksi klo 15 kuullaan vielä Turun taidemuseon rakennuksen historiasta Taiteen talo -opastuksella. Opastus kertoo museorakennuksen arkkitehtuurista ja taidemuseon historian eri vaiheista aina 1900-luvun alusta tähän päivään.

Senioripäivän ohjelma 5.3. klo 12–16

klo 12 Muistojen polku: Opastuksella tutustutaan museossa nyt esillä oleviin kokoelman
klassikkoteoksiin ja keskustellaan niihin liittyvistä muistoista
klo 13 Opastettu kierros Emil Wikström – Kiveen kätketty kauneus -näyttelyyn
klo 14 Opastettu kierros Emil Wikström – Kiveen kätketty kauneus -näyttelyyn
klo 15 Taiteen talo: Opastuksella tutustutaan museorakennukseen ja taidemuseon historiaan

Opastusten osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön, vapaaehtoinen ilmoittautuminen opastuksille numeroon (02) 2627 100 tai info(at)turuntaidemuseo.fi. Opastuksen kesto on 45 minuuttia.

Senioripäivään voi osallistua museon pääsylipun hinnalla (eläkeläislippu 5 ¤, avustajat/ohjaajat maksutta). 

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020