Hae perheen kanssa mukaan Kulttuuritutkimusmatkalle!
16.01.2014

Kulttuuri on kivaa – ja vielä kivempaa se on, kun koko perhe seikkailee yhdessä!

Keväällä 2014 perheet voivat viettää neljä hauskaa päivää seikkaillen kirjojen, musiikin, veistosten ja tanssin parissa. Kulttuuritutkimusmatkat, eli Aurinkobaletti, Turun kaupunginkirjasto, Turun filharmoninen orkesteri ja Turun taidemuseo kutsuvat perheitä viettämään yhteistä aikaa ja nauttimaan kulttuurielämyksistä. Hankkeeseen valitaan noin 20 perhettä (noin 100 henkeä).
 
Keväällä 2014 Kulttuuritutkimusmatkat toteuttaa neljä kulttuuripäivää, jolloin koko perhe voi tutustua eri taiteenaloihin yhdessä. Perhepäivä vietetään taiteen parissa kokeilemalla ja tekemällä itse sekä nauttimalla valmiista esityksestä/näyttelystä/teoksesta. Toiveena on, että myönteiset kokemukset taiteen parissa kan-nustavat perheitä jatkossakin ottamaan kulttuurin yhdeksi yhteisen tekemisen ja harrastamisen vaihtoehdoksi.
 
Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen eeva.siivonen@aurinkobaletti.com. Viestiin perheen nimi ja perheenjäsenten iät. Varsinaisen ilmoittaumislomakkeen voi palauttaa ensimmäisessä tapahtumassa, 8.2. Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse helmikuun alussa. Perheille jaetaan Kulttuuritutkimusmatka –passit kaupunginkirjaston tapahtumassa lauantaina 8.2. Kulttuuritutkimusmatkat ovat osallistujille maksuttomia.

Kulttuuritutkimusmatka -aikataulu:

1. Lainan päivä lauantai 8.2. Turun Kaupunginkirjasto (kellonajat ilmoitetaan myöhemmin)
Lisätietoa kulttuuritutkimusmatkasta, sadutusta, kirjavinkkausta, performansseja ym.
 
2. Musiikin päivä, Turun filharmoninen orkesteri, lauantai 22.3. (Konserttitalo)
•12.00-14.00 Avointen ovien kulttuuriaamupäivä
Lasten ja nuorten kulttuuritarjontaa sekä –harrastusmahdollisuuksia Turussa. Pelien maailmaan sukeltava tapahtuma tarjoaa lisäksi mm. konserttitalokierroksia, elämyksiä musiikki- ja tanssiesityksistä työpajoihin sekä askartelusta soitinkokeiluihin. 
•14.00 SCORE! Music from video games
Ready – set – go! SCORE pelimusiikkikonsertissa pääsevät vauhtiin niin pelihullut kuin muutkin. Ohjelmassa on musiikkia kaikkien aikojen suosituimmista videopeleistä, mm.  Last of Us, Uncharted, Sonic the Hedgehog, Final Fantasy ja Journey.
 
3. Kulttuuritutkimusmatkailijat ovat tervetulleita Turun taidemuseoon elämykselliselle opastukselle Emil Wikströmin näyttelyyn ja paperiveistostyöpajaan lauantaina 5.4. Kierroksella pohdimme muun muassa mitä koti ikävä on, teemme minuuttiveistoksia ja hyppäämme veistosten maailmaan. Paperiveistostyöpajassa perheet pääsevät muokkaamaan paperista erilaisia muotoja. Omat veistokset saa mukaan muistoksi museokäynnistä.
•Opastukset alkavat museon aulasta tasatunnein klo 12, 13, 14, 15 ja 16. Jokaiseen ryhmään mahtuu 5 perhettä. Ilmoittautuminen ohjelmaan valituille kulttuuritutkimusmatkaperheille:  info@turuntaidemuseo.fi tai (02) 2627 100.
 
4. Tanssin päivä, Aurinkobaletti, lauantai 10.5. ”Keisarin uudet vaatteet”
•klo 13.00 – 13.30 tanssityöpajoissa tutustutaan nykytanssiin liikeilmaisuna sekä tutkitaan esityksen teemoja
•klo 14.00 – 15.00 ”Keisarin uudet vaatteet”, koreografi Urmas Poolamets tanssittaa esiin tarinan vallanhimosta, silmänkääntötempusta ja siitä tutusta jutusta, että joukossa tyhmyys usein tuppaa tiivistymään. Keisarin uudet vaatteet jatkaa Aurinkobaletin kiitettyä satuklassikkosarjaa, jossa aiemmin on näyttämölle tanssi-tettu H.C. Andersenin saduista Ruma ankanpoikanen (2000) ja Satakieli (2001). Tanssijoina Eeva Bang, Mikko Kaikkonen, Päivi Kujansuu, Elina Raiskinmäki ja Anton Wretling.
 
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019