Konsertti: Impression! From realism to expression 22.11. klo 17
05.11.2013

Marraskuun synkkyyttä karkoitetaan taidemuseon ilmaisillassa perjantaina 22.11. klo 17 tarinallisella, muistoja herättävällä ja mielikuvituksellisella musiikilla, kun Johanna ja Mika Kaarto esittävät teoksia eri aikakausilta poikkihuilulla ja sähköbassolla Kootut teokset -näyttelyssä. Sisäänpääsy museoon ja konserttiin on maksuton ilmaisillan aikana klo 16-19.

Impression! From realism to expression etenee realismista impressionismin kautta ekspressionismiin. Ilta alkaa  länsimaisen kulttuurin kantatarinoista, raamatullisista ja mytologisista aiheista, joista kuullaan Johanna Kaarton sävellys Yhteiselon tarina huilulle ja taustanauhalle ja laulu siitä, kuinka Neitsyt Maria paransi sairaan miehen kirkossaan Salasissa akustisella bassolla soitettuna. Keskiajalta kohti nykypäivää edetään vierailemalla barokkiaikakauden hovissa Preussin kuninkaan Frederik Suuren luona Dresdenissä. Luonnon omaa romantiikkaa Utrechtin puistossa barokkihuilulla soitettuna tarjoilee Satakieli.

Intohimoa ja karnevaalitunnelmaa moderneilla instrumenteilla ja soittotekniikoilla tarjoilee Mika Kaarton sähköbassosoolo Funk ja Ian Clarkin Zoom Tube soolohuilulle. Lopuksi kuullaan soittajien itse kehittämäämään musiikkityyliä funk-boxingia, joka on sekoitus fluteboxingia ja funkbassoa ja Kurkistetaan viihdemaailmaan 80-luvulta tuttujen teemojen myötä.

OHJELMA
J. Kaarto: Yhteiselon tarina
Cantiga 166 "Come poden per sas culpas"
J. van Eyck: Satakieli
J.J. Quantz: Sonaatti h -molli, QV 1:167, osat: Siciliana, Allegro assai, Vivace
M. Kaarto: Funk
I. Clark: Zoom Tube
Kasari potpurri (sov. Kaartot)

Johanna Kaarto on diplomihuilisti ja musiikkikouluyrittäjä. Huilunsoiton opinnot hän suoritti 1990-luvulla Turun Konservatoriossa ja myöhemmin Turun Ammattikorkeakoulussa. Hän on opiskellut myös Israelissa ja Tromssassa. Vuodesta 2004 hän on johtanut ja opettanut omassa Taiteen yleistä perusopetusta antavassa Musiikkikoulussaan. Kaarto myös säveltää ja sovittaa musiikkia erilaisiin tarpeisiin.

Mika Kaarto on freelancemuusikko. Hän opettaa Musiikkikoulussa kitaran ja bassonsoittoa sekä säveltää ja sovittaa materiaalia oppilaidensa ja itsensä käyttöön. Yhdessä Kaartot ovat konsertoineet kirkoissa ja esiintyneet  tapahtumissa ympäri Suomea. He ovat myös järjestäneet omaa kesätapahtumas "Suvisoittoa" Perttelin kirkossa Laitilan Soukaisissa.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020