Konsertti "Impression! From realism to expression" pe 22.11. klo 17
05.11.2013

Turun taidemuseon syksyssä kuullaan musiikkia pe 22.11. klo 17 kun Johanna ja Mika Kaarto soittavat Kootut teokset -näyttelyssä otsikolla Impression! From realism to expression tarinallista, muistoja herättävää ja mielikuvituksellista musiikkia eri aikakausilta poikkihuilulla ja sähköbassolla. Musiikki etenee realismista impressionismin kautta ekspressionismiin.

Konsertti alkaa kappaleilla länsimaisen kulttuurin kantatarinoista, raamatullisista ja mytologisista aiheista. Ensim-mäiseksi kuulemme Johanna Kaarton sävellyksen Yhteiselon tarina huilulle ja taustanauhalle. Sitten kuulemme laulun kuinka Neitsyt Maria paransi sairaan miehen kirkossaan Salasissa akustisella bassolla soitettuna.

Keskiajalta kohti nykypäivää edetään vierailemalla barokkiaikakauden hovissa Preussin kuninkaan Frederik Suuren luona Dresdenissä. Luonnon omaa romantiikkaa Utrechtin puistossa barokkihuilulla soitettuna tarjoilee Satakieli.

Intohimoa ja karnevaalitunnelmaa moderneilla instrumenteilla ja soittotekniikoilla tarjoilee Mika Kaarton sähköbassosoolo "Funk" ja Ian Clarkin "Zoom Tube" soolohuilulle. Lopuksi soittajat esittävät itse kehittämäämäänsä musiikkityyliä - funk-boxingia, joka on sekoitus fluteboxingia ja funkbassoa. Kurkistamme viihdemaailmaan 80 -luvulta tuttujen teemojen myötä.

Johanna Kaarto on diplomihuilisti ja musiikkikouluyrittäjä. Huilunsoiton opinnot hän suoritti 1990- luvulla Turun Konservatoriossa ja myöhemmin Turun Ammattikorkeakoulussa. Hän on opiskellut myös Israelissa ja Tromssassa. Vuodesta 2004 hän on johtanut ja opettanut omassa Taiteen yleistä perusopetusta antavassa Musiikkikoulussaan. Kaarto myös säveltää ja sovittaa musiikkia erilaisiin tarpeisiin. Mika Kaarto on freelancemuusikko. Hän opettaa Musiikkikoulussa kitaran ja bassonsoittoa. Kaarto säveltää ja sovittaa materiaalia oppilaidensa ja itsensä käyttöön. 

OHJELMA:
J. Kaarto: Yhteiselon tarina
Cantiga 166 "Come poden per sas culpas"
J. van Eyck: Satakieli
J.J. Quantz: Sonaatti h -molli, QV 1:167, osat: Siciliana, Allegro assai, Vivace
M. Kaarto: Funk
I. Clark: Zoom Tube
Kasari potpurri (sov. Kaartot)

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019