Satuopastukset 18.10. klo 11 ja 12
09.10.2013

Nappaa loru, lurita lause, pomppaa tarinaan!

Hyppää sadun matkaan Turun taidemuseossa satupäivänä perjantaina 18.10. Turun taidemuseo tarjoaa lapsille kaksi satuopastusta, joilla tutustutaan museon kokoelmanäyttelyyn ja teoksiin liittyviin tarinoihin.

Kurkistamme kierroksella Kalevalaan, tutustumme Akkaan ja kissaan ja moikkaamme maahista. Opastukset alkavat museon ala-aulasta klo 11 ja 12. Leikki-ikäisille lapsille suunnattu opastus kestää noin puoli tuntia ja sille voi osallistua pääsylipun hinnalla (alle 16-vuotiaat maksutta). Kierroksella lapset pääsevät myös itse tekemään satua.

Vapaaehtoiset ilmoittautumiset numeroon (02) 2627100 tai sähköpostitse osoitteeseen info(at)turuntaidemuseo.fi. Molempiin ryhmiin mahtuu 15 lasta aikuisen kanssa.

Valtakunnallista satupäivää vietetään vuosittain Sadun nimipäivänä 18.10., jolloin satuja luetaan ja esitetään kaiken ikäisten kanssa niin teattereissa, kirjastoissa, kouluissa kuin päiväkodeissa ympäri maan. Tänä vuonna Satupäivää juhlitaan teemalla Sadun ääni.

Satupäivän tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys keskellä arjen kiireitä ja tarjota kaiken ikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan. Satupäivä muistuttaa siitä, että saduilla, lastenkirjallisuudella ja -kulttuurilla on valtava merkitys lapsen kielen kehitykselle, mielikuvituksen mahdollisuuksien käsittämiselle ja taiteen vastaanottamisen oppimiselle.

Lue lisää: www.satupaiva.fi

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020