Kuvataiteen päivänä 10.7. kootaan kollaaseja
25.06.2013

Suomen Kuvataiteen päivää vietetään vuosittain Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä 10. heinäkuuta. Turun taidemuseossa päivää vietetään tänä vuonna surrealistisissa tunnelmissa Max Walter Svanbergin hengessä. 

Koko päivän ajan klo 11–19 museossa toimii avoin ja omatoiminen kollaasityöpaja, jossa museokävijät pääsevät kokeilemaan Max Walter Svanberginkin käyttämää taiteen tekemisen tapaa. Oman kollaasin voi yhdistellä valmiista kuvista leikkaamalla ja liimaamalla tai yhdistää kuviin omaa piirrosta. Kollaasityöpajaan voi osallistua museon pääsylipulla.

Innoitusta kollaaseihinsa voi hakea tutustumalla esillä oleviin näyttelyihin. Ruotsin kuvataiteen johtavan surrealistin Max Walter Svanbergin (1912–1994) taide tarjoaa näköalapaikan mielikuvituksen syvimpiin syövereihin, joihin harvalla meistä on muuten pääsyä.

Outo lintu -näyttely avaa eteemme kummallisten näkyjen maailman. Toiset välähdyksistä ovat kuvankauniita, toiset painajaismaisia mutta aina yhtä kiehtovia. Svanbergin sanoin: ”Saavuttaakseen kauneuden äärimmäisen terävyyden täytyy olla kärsimykseen saakka tietoinen katoavaisuuden kauhistuttavasta läsnäolosta”. Näyttelyyn voi tutustua koko kesän ajan 15.9. asti.

Suomen Kuvataiteen päivää on vietetty vuodesta 2004 lähtien. Aloitteentekijänä on ollut Suomen Akvarellitaiteen yhdistys. Tavoitteena on saada 10.7. vakiintuneeksi liputuspäiväksi sekä korostaa kuvataiteen merkitystä ja vahvistaa sen arvostusta maamme kulttuurielämässä.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019