Otto Mäkilä-kirjasta Hopeahuippu
27.05.2012

Taidemuseon julkaisu Otto Mäkilä - Punainen levoton kipinä on palkittu graafisen suunnittelun ammattilaisten järjestö Grafia ry:n Hopeahuippu-palkinnolla. Grafian järjestämä Vuoden Huiput on Suomen merkittävin markkinointiviestinnän ja muotoilun kilpailu. Vuosittain järjestettävän tapahtuma tähtää suunnittelun tason nostamiseen, luovuuden ja omaperäisyyden voimistamiseen ja suunnittelijoiden ammattitaidon kehittämiseen.

Grafia perustelee valintaansa:

"Kilpailun hiljainen yllättäjä. Askeettinen ulkoasu sopii täydellisesti aiheeseen. Klassista typografiaa on rikottu pienillä harkituilla poikkeamilla. Vaativalle päällystämättömälle paperille on painettu sävykkäät ja vahvat värit. Painojälki on tasalaatuista. Kaiken kruunaa todella jykevä sidosasu."

Hopeahuippu Grafian sivuilla

Taidehistoriallisesti merkittävä, yli 200 sivuinen kirja Otto Mäkilästä sisältää kolme asiantuntija-artikkelia, Mäkilä biografian sekä runsaasti teoskuvia, joita kaikkia ei ole aiemmin julkaistu. Julkaisuun ovat kirjoittaneet FM Anna-Mari Rosenlöf, FT Juha-Heikki Tihinen ja dosentti Ulla Vihanta ja sen on toimittanut amanuenssi Mia Haltia.

Julkaisua ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö, FILI, Finepress Oy ja Turun Kirjekuoritehdas.

Julkaisua saa ostettua ja tilattua Turun taidemuseon Museokauppa Muusasta. Kirjan hinta on 35 euroa. Museokauppa on avoinna museon aukioloaikoina tai tilauksen voit tehdä myös sähköpostitse tai puhelimitse info(at)turuntaidemuseo.fi, puh. (02) 2627 100.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019