Uutuusjulkaisu Fanny Churbergista
21.05.2012

Turun taidemuseon kesänäyttely Fanny Churberg – niin kuin ei vielä kukaan nainen avautuessa Otava julkaisee uudistetun suomenkielisen painoksen FT, professori emerita Riitta Konttisen teoksesta Fanny Churberg.

Taiteilija ja fennomaani Fanny Churberg (1845−92) oli poikkeuksellisen rohkea rajojen murtaja, joka halusi maalata "niin kuin ei vielä kukaan nainen". Hänen maisemiensa ja asetelmiensa kiihkeät siveltimenvedot ja vahvat värit herättivät aikanaan kummastusta, ja sairaus ja ulkopuolisuuden tunne saivat hänet luopumaan taiteilijanurasta. Kuoltuaan Churberg unohdettiin lähes täysin, mutta 1900-luku nosti hänet Suomen taiteen suuriin mestareihin. Näyttävästi kuvitettu taiteilijaelämäkerta kertoo rajusta ja itsepäisestä taidemaalarista, jonka teokset ja elämä kiinnostavat yhä.

Professori Riitta Konttinen (s. 1946) on arvostettu tutkija ja palkittu tietokirjailija. Hän on ollut Helsingin yliopistossa taidehistorian professorina ja julkaissut lukuisia teoksia taidehistorian alalta. Fanny Churberg -elämäkerta ilmestyi ensi kerran 1994 ja julkaistaan nyt uudistettuna laitoksena. Kirjasta tullaan ensi kertaa julkaisemaan myös ruotsinkielinen painos. 

Suomenkielinen painos on saatavilla heti museokauppa Muusassa ja ruotsinkielinen painos myöhemmin kesällä. Kirjan hinta on 35 euroa. Tiedustelut: info(at)turuntaidemuseo.fi, puh. 02 2627 100.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020