Satupäivänä 18.10. satuillaan Taiteentuntijan seurassa
03.10.2012

Satupäivää vietetään Turun taidemuseossa torstaina 18.10. todellisen Taiteentuntijan seurassa. Taiteentuntija pitää vastaanottoaan lapsille ja muille satumaisen mielikuvituksen omaaville Turun taidemuseossa klo 11–13 ja 15–17. Astu sisään museon aulaan luotuun Taiteentuntijan maailmaan ja kerro Taiteentuntijalle satusi. Kaikki satunsa kertoneet palkitaan Todellinen Taiteentuntija -kunniamerkillä. Voit myös lueskella koko päivän ajan muiden keksimiä satuja tai kirjoittaa pöytälaatikkoon omiasi. Museo on avoinna satupäivänä klo 11–19. Osallistuminen satupäivän ohjelmaan on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Satupäivänä Turun taidemuseossa on esillä Mäntän medicit – Kultakauden klassikoita Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmasta -näyttely ja Crème de la Crème - Kultakauden klassikoita Turun taidemuseon kokoelmasta -näyttely. Studiossa nähdään Stiina Saariston Kissimirrit ja yksi petetty pupunen II ja Pimiössä kroatialaisen Igor Grubićin teos East Side Story. Näyttelyihin tutustuminen on maksutonta kaikilta alle 16-vuotiailta sekä turkulaisilta lukiolaisilta ja ammattikoululaisilta.

Valtakunnallisena satupäivänä 18.10. satuja luetaan, esitetään ja käsitellään kaiken ikäisten kanssa teattereissa, kirjastoissa, kirjakaupoissa, kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa ja museoissa ympäri maan. Tutustu valtakunnallisen satupäivän ohjelmaan.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019