Erikoisopastukset Crème de la Crèmeen
31.01.2012

Kevään aikana kokoelmanäyttely Crème de la Crèmeen voi tutustua uusista näkökulmista. Hiihtolomaviikolla ilmassa on rakkautta - 25.2. järjestettävällä erikoisopastuksella näyttelyä katsotaan taitelijoiden kokemien rakkaustarinoiden kautta. Seuraava erikoisopastus 24.3. valottaa kultakauden keskeisten naismaalareiden elämää. Opastukset ovat kaikille avoimia ja niille voi osallistua museon pääsylipulla.

Kultakauden rakkaustarinoita 25.2. klo 14
Erikoisopastus keskittyy kultakautemme taiteilijoiden rakkaustarinoihin, taitelijapariskuntien yhteiseloon ja taidetta innoittaneisiin muusiin. Taiteilijaelämään mahtui onnen ja harmonian lisäksi myös seurapiiriskandaaleja, salaperäisiä kihlattuja ja sydänsuruja. Mukana mm. Akseli Gallen-Kallela ja Mary Slöör, Elin Danielson-Gambogi ja Raffaello Gambogi, Victor ja Hilma Westerholm, Helene Schjerfbeck sekä Dora Wahlroos.

Taiteilijattaret Elin, Dora, Fanny ja Helene la 24.3. klo 14
Millaisia olivat ensimmäisten ammatillisten naistaiteilijoiden sukupolveen kuuluneiden naisten kohtalot, elämän ehdot ja haasteet, heidän tiensä taiteeseen ja taiteessa? Erikoisopastuksella tutustutaan kultakautemme keskeisiin taiteilijattariin Elin Danielson-Gambogiin, Dora Wahlroosiin, Fanny Churbergiin ja Helene Schjerfbeckiin.

Kokoelmanäyttely Crème de la Crème esittelee Suomen taiteen kultakauden (n. 1880–1910) kerman, mestariteoksia Turun taidemuseon kokoelmasta. Museon yläkerran täyttää yli sata tunnetuinta ja toivotuinta kokoelmaklassikkoa. Samalla näyttely rohkaisee pohtimaan, mikä oikeastaan on mestariteos ja miten klassikot syntyvät. Miksi joistain teoksista on muodostunut kansallisaarteitamme? Näyttelyaikaa on jatkettu 3.2.2013 asti ja kevään 2012 aikana ripustusta uusitaan osittain. Toukokuussa tuttujen mestarien seuraan liittyy uusia suuruuksia.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019