Senioripäivä 14.3. klo 13-16
05.03.2012

Rakkautta ensi silmäyksellä?

Kevään senioripäivässä keskiviikkona 14.3. taidetta tarkastellaan rakkauden näkökulmasta. Millainen on rakkauden historia ja miten lempeä on kuvattu taiteessa ja populaarikulttuurissa? Kysymyksiin vastaa Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi. Myös kultakauden taiteilijoiden salaisuuksiin päästään kurkistamaan Kultakauden rakkaustarinoita -opastuksella, jonka aikana kuullaan taitelijapariskuntien yhteiselosta ja taidetta innoittaneista muusista. Päivän aikana senioreilla on myös mahdollisuus paljastaa omat tunteensa leikkimielisessä rakkauskirjeiden kirjoitustalkoissa sekä osallistua rakkausrunoraatiin.

Senioripäivän ohjelmaan voi osallistua museon sisäänpääsyn hinnalla (eläkeläislippu 5 euroa, avustajat ja ohjaajat ilmaiseksi).

SENIORIPÄIVÄN OHJELMA ke 14.3.2012

klo 13–14
Hannu Salmi: Rakkauden historiaa

Tunteita ja tuoksuja! Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi valaisee lumoavasti rakkauden historiaa ja sitä, miten rakkautta on esitetty kirjallisuudessa, kuvataiteessa ja populaarikult-tuurissa. Salmi on monille turkulaisille tuttu tutkija, jonka erikoisaloihin kuuluu mm. aistien ja tuntei-den historia.

klo 14–15 
Rakkausrunoraati. Rakastaa, ei rakasta? Osallistu raatiin ja anna oma arviosi esitetyistä rakkausru-noista.
Rakkauskirjeiden kirjoitustalkoot. Tunnusta rakkautesi taideteokselle, rakennukselle, kaupungille, julkisuuden henkilölle, omalle rakastetulle - kenelle tai mille hyvänsä!
Omakustanteinen kahvi Cafè Victorissa.Senioripäivän tarjouksena kahvi ja sydänleivos 4,90 euroa. Ilmoitathan isompien ryhmien tulosta etukäteen, puh. (02) 262 7100, info(at)turuntaidemuseo.fi.

klo 15–16
Kultakauden rakkaustarinat -opastus

Opastus kokoelmanäyttelyyn Crème de la Crème keskittyy kultakautemme taiteilijoiden rakkaustarinoihin, taitelijapariskuntien yhteiseloon ja taidetta innoittaneisiin muusiin. Taiteilijaelämään mahtui onnen ja harmonian lisäksi myös seurapiiriskandaaleja, salaperäisiä kihlattuja ja sydänsuruja. Mukana mm. Akseli Gallen-Kallela ja Mary Slöör, Elin Danielson-Gambogi ja Raffaello Gambogi, Victor ja Hilma Westerholm, Helene Schjerfbeck sekä Dora Wahlroos. Oppaana toimii Laura Boxberg.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019