Hiihtolomapuuhaa koko perheelle
07.02.2012

Hiihtolomaohjelmaa myös viikolla 9!

Turun taidemuseo tarjoaa hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 (21.2.-4.3.) omatoimista ohjelmaa koko perheelle. Mestariteos-puuhapajassa kokoelmanäyttelyn Crème de la Crème teoksista pääsee luomaan omat, parannellut versiot värein ja tekstein. Mallia voi katsoa myös puuhapajaa ympäröivistä, alkuperäisistä mestariteoksista.

Museon alakerrassa lomalaiset voivat lähteä Taidelöytöretkelle DEJA VU -näyttelyyn kartoittamaan tuntematonta. Näyttelyn teoksista on poimittu jännittäviä yksityiskohtia ja löytöretkeilijöiden tehtävänä on löytää ne. Osa yksityiskohdista löytyy helpommin, osaa pitää etsiä hiukan kauemmin ja katsoa taideteoksia oikein tarkasti. Löytöretkeillä voi koko perheen voimin ja pohtia yhdessä, mitä taidelöytöretkelle kannattaisi pakata mukaan? Asuukohan paperilinnassa joku? Miksi linnuilla on myös latinankieliset nimet? Voiko maalilla kirjoa? Saako veistos olla kevyt tai taulu läpinäkyvä? Taidelöytöretken varusteet voi lainata veloituksetta museon kassalta.

Mestariteos-puuhapaja ja Taidelöytöretki ovat avoinna hiihtolomaviikoilla tiistaista perjantaihin klo 11–19 ja lauantaista sunnuntaihin klo 11–17. Toimintaan osallistuminen on lapsille maksutonta ja aikuisille pääsylipun hintaan kuuluvaa.

Taiteilijatapaaminen ja yleisöopastuksia:

Lauantaina 3.3. klo 14 yleisöllä on mahdollisuus tutustua Studionäyttelyyn Jälki taiteilija Hanna Seppäsen opastamana. Seppänen kertoo taiteilijatapaamisen aikana myös yleisemmin taiteellisesta työskentelystään. Tapaamiseen voi osallistua museon pääsylipulla. Lue lisää...

Viikon aikana kaikille avoimia yleisöopastuksia järjestetään suomeksi tiistaina klo 17.30 ja sunnuntaina klo 13 ja 15 sekä ruotsiksi sunnuntaina klo 14. Opastukselle voi osallistua museon pääsylipulla.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019