Uusi Carl Larsson -julkaisu nyt museokauppa Muusassa!
15.09.2011

Ateneumin taidemuseo ja Turun taidemuseo julkaisevat laajan Carl Larssonin elämää ja tuotantoa käsittelevän kirjan

Ateneumin taidemuseo ja Turun taidemuseo julkaisevat Carl Larssonin (1853–1919) tuotantoa esittelevien näyttelyiden yhteydessä laajan julkaisun taiteilijan elämästä ja teoksista. Carl Larsson – Unelmia harmoniasta -näyttely on esillä Turun taidemuseossa 16.9.2011–8.1.2012. Näyttely on yksi Turku 2011 -kulttuuripääkaupunkivuoden kohokohdista. Näyttely Hyvän elämän jäljillä nähdään 10.2.–29.4.2012 Ateneumin taidemuseossa. Ruotsalaisen taiteen rakastetun mestarin maalaukset johdattavat lapsuuden levolliseen sunnuntaitunnelmaan ja Larssonin perheen lintukotoihin Ranskaan ja Ruotsin Sundborniin.

Carl Larsson -julkaisu esittelee monisyisen, unelmaansa sinnikkäästi tavoittelevan taiteilijan sekä hänen tuotantoonsa voimakkaasti vaikuttaneen lähipiirin ja elinympäristön. Tämä yli 200-sivuinen kirja sisältää viisi asiantuntija-artikkelia, Larsson-biografian sekä runsaasti teoskuvia.

Artikkelissaan Carl Larsson, monitaitaja ja ruotsalaisen ihanteen luoja Carl Larsson -tutkija, dosentti Torsten Gunnarsson tuo esiin Larssonin elämänvaiheita sekä hänen toimintansa laaja-alaisuutta niin pienten kuin suurtenkin taiteellisten tehtävien parissa. Kulttuuritoimittaja ja kirjailija Lena Rydin käsittelee artikkelissaan Karin Larsson – rohkea modernisti ja Carl Larssonin muusa Larssonin vaimon Karinin roolia taiteilijapuolisonsa elämässä. Akatemiatutkija FT Tutta Palinin artikkeli Carl Larssonin ihmiset: esittäytymisen tapoja ja elämäntyylivalintoja paneutuu Larssonin muoto- ja interiöörikuviin. Indiana University Bloomingtonin taidehistorian professori, FT Michelle Facos tarkastelee Larssonin kuvateosta Ett Hem ja Larssonien tasa-arvoa painottavaa näkemystä artikkelissaan Ett Hem, Lilla Hyttnäs ja sosiaalidemokratia. Lopuksi Ateneumin taidemuseon amanuenssi Timo Huusko palaa ajassa taaksepäin ja kertoo Carl Larssonin ensimmäisistä näyttelyistä Suomessa, jotka järjestettiin Turun taidemuseossa ja Ateneumin taidemuseossa vuonna 1913.

Kirjan hinta museokauppa Muusassa on 38 euroa.

Voit myös tilata kirjan lähettämällä sähköpostia museokaupan osoitteeseen info(at)turuntaidemuseo.fi. Lisäämme kirjan hintaan postituskulut.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020