Rakkautta ensi silmäyksellä? Turun taidemuseon senioripäivä ke 14.3. klo 13–16
05.03.2012

TIEDOTE
5.3.2012

Rakkautta ensi silmäyksellä?
Turun taidemuseon senioripäivä ke 14.3. klo 13–16


Turun taidemuseon tämän kevään senioripäivänä keskiviikkona 14.3. tarkastellaan taidetta rakkauden näkökulmasta. Millainen on rakkauden historia ja miten lempeä on kuvattu taiteessa ja populaarikulttuurissa? Näihin kysymyksiin vastaa Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi klo 13 alkavassa puheenvuorossaan.  

Rakkausrunoraati pyörähtää käyntiin klo 14. Silloin yleisöllä on mahdollisuus osallistua raatiin ja antaa oma arvio esitetyistä rakkausrunoista. Päivän aikana seniorit voivat paljastaa myös omat tunteensa leik-kimielisessä rakkauskirjeiden kirjoitustalkoissa. Rakkautensa voi tunnustaa taideteokselle, rakennukselle, kaupungille, julkisuuden henkilölle, omalle rakastetulle – kenelle tai mille hyvänsä!

Päivän päätteeksi yleisö pääsee kurkistamaan taiteilijoiden salaisuuksiin Kultakauden rakkaustarinoita -opastuksella. Opastus kokoelmanäyttelyyn Crème de la Crème keskittyy kultakautemme taiteilijoiden rakkaustarinoihin, taitelijapariskuntien yhteiseloon ja taidetta innoittaneisiin muusiin. Taiteilijaelämään mahtui onnen ja harmonian lisäksi myös seurapiiriskandaaleja, salaperäisiä kihlattuja ja sydänsuruja. Opastuksella kuullaan mm. Akseli Gallen-Kallelasta ja Mary Slööristä, Elin Danielson-Gambogista ja Raffaello Gambogista, Victor ja Hilma Westerholmista, Helene Schjerfbeckistä sekä Dora Wahlroosista. Oppaana toimii Laura Boxberg.

Senioripäivän ohjelmaan voi osallistua museon sisäänpääsymaksun hinnalla (eläkeläislippu 5 euroa, avustajat ja ohjaajat ilmaiseksi).

Lisätietoja:
asiakaspalveluvastaava/amanuenssi Annina Sirén
puh. (02) 2627 088, 050 3568 800 tai annina.siren@turuntaidemuseo.fi
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020