Turun taidemuseon kokoelmanäyttelyyn tutustutaan ystävänpäivänä taiteilijoiden kokemien rakkaustarinoiden kautta
07.02.2012

Kevään aikana kokoelmanäyttelyyn Crème de la Crème – Mestariteoksia Turun taidemuseon kokoelmasta voi tutustua uusista näkökulmista. Ystävänpäivänä ilmassa on rakkautta ja silloin järjestettävällä erikoisopastuksella näyttelyyn tutustutaan taitelijoiden kokemien rakkaustarinoiden kautta. Seuraava erikoisopastus valottaa kultakauden keskeisten naismaalareiden elämää. Opastukset ovat kaikille avoimia ja niille voi osallistua museon pääsylipulla.

Ystävänpäivän erikoisopastus keskittyy kultakautemme taiteilijoiden rakkaustarinoihin, taitelijapariskuntien yhteiseloon ja taidetta innoittaneisiin muusiin. Taiteilijaelämään mahtui onnen ja harmonian lisäksi myös seurapiiriskandaaleja, salaperäisiä kihlattuja ja sydänsuruja. Mukana ovat mm. Akseli Gallen-Kallela ja Mary Slöör, Elin Danielson-Gambogi ja Raffaello Gambogi, Victor ja Hilma Westerholm, Helene Schjerfbeck sekä Dora Wahlroos. Kultakauden rakkaustarinoita -erikoisopastus järjestetään ystävänpäivänä 14.2. klo 17.30 Turun taidemuseossa. Maaliskuun erikoisopastuksella, lauantaina 24.3. klo 14, tutustutaan kultakautemme keskeisiin taiteilijattariin Elin Danielson-Gambogiin, Dora Wahlroosiin, Fanny Churbergiin ja Helene Schjerfbeckiin.

Crème de la Crème esittelee Suomen taiteen kultakauden (n. 1880–1910) kerman, mestariteoksia Turun taidemuseon kokoelmasta. Museon yläkerran täyttää yli sata tunnetuinta ja toivotuinta kokoelmaklassikkoa. Samalla näyttely rohkaisee pohtimaan, mikä oikeastaan on mestariteos ja miten klassikot syntyvät. Kevään 2012 aikana ripustukseen tehdään pieniä muutoksia. Crème de la Crème – Mestariteoksia Turun taidemuseon kokoelmasta -näyttely on avoinna Turun taidemuseossa 3.2.2013 asti.


Lisätietoja:
www.turuntaidemuseo.fi
Annina Sirén
puh. (02) 2627 088
annina.siren@turuntaidemuseo.fi

Lehdistökuvia:
www.turuntaidemuseo.fi > LEHDISTÖ > Lehdistökuvat
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020