Näyttelyihin syvennytään ensi viikolla asiantuntijoiden seurassa
28.02.2019

TURUN TAIDEMUSEON NÄYTTELYIHIN SYVENNYTÄÄN ENSI VIIKOLLA ASIATUNTIJOIDEN SEURASSA

Turun taidemuseon näyttelyihin voi tutustua ensi viikon aikana näyttelyprosessia avaavalla kuraattorikierroksella ja aiheeltaan hyvin ajankohtaisella luennolla. Tilaisuuksiin voi osallistua museon pääsylipulla (9/6¤). Osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön, joten ennakkovaraus on suositeltava: (02) 2627 100 tai info@turuntaidemuseo.fi.
                                                                                                                                                                                                        
Kuraattorikierros Neljä elementtiä – näyttelyyn tiistaina 5.3. klo 17.30
Kuraattorikierroksella kuullaan museon kokoelmanäyttelyn syntyprosessista ja taustoista. Miten neljä elementtiä valikoitui näyttelyn teemaksi ja miten kokoelma ja valitut teokset keskustelevat otsikon kanssa? Kierroksen vetää näyttelyn kuraattori, museolehtori Elli Liippo.

Neljä elementtiä –näyttely tarjoaa tilaisuuden tarkastella, miten taiteilijat ovat nähneet ihmisen suhteen elementteihin ja fyysiseen todellisuuteen eri aikoina. Näyttelyn nimi viittaa antiikin Kreikassa muotoiltuun oppiin, jonka mukaan fyysinen maailma jakautuu neljään alkuaineeseen: maahan, ilmaan, veteen ja tuleen. Vanhaa ja uutta taidetta rinnan esittelevä ripustus tarjoaa uusia näkökulmia niin suomalaisen kuvataiteen klassikoihin kuin kokoelman uudempiin tulokkaisiin. Näyttely sisältää lähes sata teosta keskeisiltä, pääosin kotimaisilta tekijöiltä, joiden tekniikat vaihtelevat maalauksesta kuvanveistoon, esinekoosteista valokuvaan ja videoon.

Luento lauantaina 9.3. klo 14: Kasvojentunnistusteknologiat ja yksityisyyden rajat, tutkija Samuel Singler
Tutkija Samuel Singler avaa luennollaan näkymiä kasvojentunnistusteknologioiden historiaan ja tekniseen kehitykseen. Hän valottaa niiden suhdetta identiteetin käsitteeseen, valtion ja kansalaisen suhteeseen sekä turvallisuuteen. Esitys antaa kokonaiskäsityksen kasvojentunnistusteknologioiden poliittisista ja sosiaalisista ulottuvuuksista ja siitä, mitä mahdollisuuksia ja vaaroja ne voivat pitää sisällään. Turun taidemuseossa esillä olevat Hannaleena Heiskan Camouflage-sarjaan kuuluvat teokset avaavat keskustelua taiteen näkökulmasta ja tekevät näkyväksi aihetta läpileikkaavan yksilön tason. Singler valmistelee parhaillaan luennon tematiikkaa käsittelevää väitöstutkimusta Oxfordin yliopistossa. Luento on suomenkielinen.

LISÄTIETOJA
museolehtori Elli Liippo
puh. 040 359 0087
elli.liippo@turuntaidemuseo.fi
www.turuntaidemuseo.fi
 
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020