Kevätnäyttelyiden viimeinen viikonloppu 17.-19.5. tarjoaa keskustelua ja opastuksia taiteen äärellä
15.05.2019

TURUN TAIDEMUSEON KEVÄTNÄYTTELYIDEN VIIMEINEN VIIKONLOPPU 17.–19.5. TARJOAA KESKUSTELUA JA OPASTUKSIA TAITEEN ÄÄRELLÄ

Keskustelutilaisuus: Havaitsemisen ruumiillisuus pe 17.5. klo 17

Miten havaitsemme ja ymmärrämme ruumiillisuuden kautta? Mitä toisintaminen merkitsee? Muun muassa nämä kysymykset antavat suuntaa keskustelulle, jossa taidehistorioitsija, nykytaiteentutkija Riikka Niemelä ja visuaalisen kulttuurin yliopistolehtori Max Ryynänen purkavat havaitsemisen ruumiillisuutta. Keskustelua moderoi kuvataiteilija Tiina Majabacka. Vapaa pääsy.

Keskustelutilaisuus on osa keväällä Turun taideakatemiasta valmistuvan Majabackan lopputyötä, jossa hän maalaa kolmen viikon ajan taidemuseon kokoelmaan kuuluvaa Helene Schjerfbeckin Leikkipupuja-teosta museon näyttelytilassa. Leikkipuput oli Majabackalle tärkeä maalaus lapsuudessa ja lopputyössään hän purkaa muistoaan maalaamalla teoksen uudelleen. Työskentely videoidaan ja striimataan NYTT 2019 -näyttelyyn Vartiovuoren Vesisäiliössä.

Opastuksia Hannaleena Heiskan näyttelyyn la 18.5. ja su 19.5.  


Kuvataiteilija Hannaleena Heiskan näyttely on ihastuttanut yleisöä Turun taidemuseossa kevään ajan. Näyttelyn viimeisenä viikonloppuna Heiskan tuotantoon voi tutustua oppaan seurassa kansainvälisenä museopäivänä lauantaina 18.5. klo 14 sekä näyttelyn viimeisenä aukiolopäivänä sunnuntaina 19.5. klo 13 ja 14. Myös ruotsinkielinen yleisöopastus järjestetään sunnuntaina 19.5. klo 15. Kaikille avoimet yleisöopastukset sisältyvät museon pääsylipun hintaan (9/6¤) eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Samalla viikonloppu tarjoaa viimeisen mahdollisuuden tutustua kuvanveistäjä Raimo Saarisen vehreään Silmät auki pimeässä - installaatioon Studiossa ja kuvataitelija Nuutti Koskisen meditatiiviseen Talk About Society -videoteokseen Pimiössä. Näyttelyt ovat esillä viimeistä päivää sunnuntaina 19.5.
                                                                                                                                                                                                                
LISÄTIETOJA
amanuenssi Annina Sirén
050 3568 800
annina.siren@turuntaidemuseo.fi
www.turuntaidemuseo.fi

kuvataiteilija Tiina Majabacka
040 0954549

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020