Miniatyyrikokoelma esillä vielä tämän viikon
24.11.2010


Kokoelmanäyttely Tämä matka!  ja Henry Lönnforsin miniatyyrikokoelma esillä 28.11. asti Turun taidemuseossa

Henry Lönnforsin miniatyyrikokoelmaan voi tutustua vielä tämän viikon ajan Turun taidemuseossa. Näyttely Amour unit deux c½urs esitellee 57 teoksesta koostuvan kokoelman ensimmäistä kertaa julkisuudessa eikä sitä tulla lähivuosina näkemään kokonaisuudessaan Turussa.

Turun taidemuseo vastaanotti vuonna 2004 lahjoituksena oikeustieteen tohtori Henry Lönnforsin korkeatasoisen miniatyyrikokoelman. Miniatyyrit ovat pääosin ruotsalaisia ja peräisin 1700-luvun lopulta ja 1800-luvun alusta. Ajanjaksoa pidetään eurooppalaisen miniatyyrimaalauksen kultakautena. Kokoelmaan sisältyy myös joukko keskieurooppalaisia miniatyyrejä aina 1600-luvulta alkaen. Suurin osa miniatyyreistä on muotokuvia.

Henry Lönnforsin miniatyyrikokoelma on arvokas lisä Turun ja koko Suomen harvalukuisiin julkisiin miniatyyri-kokoelmiin. Etenkin kokoelman lukuisat ruotsalaiset miniatyyrit ovat linjassa Turun taidemuseon aikaisempaan kokoelmaan nähden, jossa on alusta alkaen ollut edustettuna kotimaista ja skandinaavista taidetta. Lönnforsin miniatyyrikokoelman ranskalaiset ja yksittäiset muut ulkomaiset teokset puolestaan avartavat taiteenlajin näkö-kulmaa kansainväliseksi.

Turun taidemuseon omista kokoelmista koottu näyttely Tämä matka! esittelee suomalaisten ja Suomessa työskennelleiden taiteilijoiden niin maantieteellisesti kuin mielikuvituksessaan tekemiä matkoja.
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020