Elina Brotherus -erikoisopastus la 22.4. / Elina Heikka & Anna-Kaisa Rastenberger
18.04.2017

Elina Brotherus -erikoisopastus la 22.4. klo 14:
Elina Heikka & Anna-Kaisa Rastenberger


Turun taidemuseossa esilläolevaan valokuvaaja Elina Brotheruksen näyttelyyn voi kevään aikana tutustua mielenkiintoisilla, näyttelyä avaavilla asiantuntijaopastuksilla. Lauantaina 22.4. klo 14 valokuvataiteen parissa pitkään työskennelleet ja yhteistyötä tehneet Elina Heikka ja Anna-Kaisa Rastenberger johdattavat kuulijat Brotheruksen näyttelyn teemoihin. Suomen valokuvataiteen museon johtajana toimivan Heikan ja Suomen valokuvataiteen museon intendentin, Kuvataideakatemian professuuria hoitavan Rastenbergerin esitys pohjaa nykyvalokuvan vahvalle tuntemukselle sekä Brotheruksen kanssa tehdylle yhteistyölle.

Opastuksella Heikka ja Rastenberger palaavat Brotheruksen kanssa vuonna 2016 käytyyn keskusteluun, jossa he syventyivät Montpellierin Pavillon Populairessa järjestettyyn näyttelyyn. Turun taidemuseossa nyt esillä oleva, Pavillon Populairen kanssa yhteistyössä toteutettu näyttely rakentuu Brotheruksen uran keskeisille töille. Se innostaa Heikkaa ja Rastenbergeriä palaamaan vuoden takaiseen keskusteluun ja siinä esiinnousseisiin teemoihin, kuten taiteen ja leikin suhteeseen. Elina Brotheruksen, Elina Heikan ja Anna-Kaisa Rastenbergerin keskustelun englanninkielinen käännös on luettavissa Elina Brotheruksen www-sivuilla osoitteessa elinabrotherus.com.

Noin tunnin mittaisen opastuksen päätteeksi on aikaa myös keskustelulle. Opastukselle voi osallistua museon pääsylipulla (9/6¤). Osallistujamäärä on rajattu 40 henkilöön, joten ennakkovaraus numerosta (02) 2627 100 tai sähköpostitse info@turuntaidemuseo.fi on suositeltava.

LISÄTIETOJA
museolehtori Anna Skult
puh. (02) 262 7088
anna.skult@turuntaidemuseo.fi
www.turuntaidemuseo.fi

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020