Nils Dardel ja Japani -teemapäivä la 9.1. Turun taidemuseossa
04.01.2016

NILS DARDEL JA JAPANI –TEEMAPÄIVÄ LA 9.1. TURUN TAIDEMUSEOSSA

Vielä ehtii tutustua Nils Dardelin maailmaan! Syksyn kuvataidetapaukseksi nimetty Nils Dardel ja moderni aika -näyttely on esillä Turun taidemuseossa sunnuntaihin 17.1. saakka. Näyttelyn toiseksi viimeisenä viikonloppuna Dardeliin tutustutaan mielenkiintoisella Japani-teemaisella erikoisopastuksella. Teema jatkuu japanilaisen paperintaitteluperinteen saloihin kurkistavassa origamityöpajassa sekä museokauppa Muusassa, joka tarjoaa Japani-aiheiset tuotteensa päivän ajan tarjoushintaan.

Erikoisopastus la 9.1. klo 14 Monika Antikainen: Japanilainen kuvakulttuuri Nils Dardelin taiteessa

Nils Dardel (1888–1943) oli omaperäinen taiteilija ja hurmaava dandy, joka matkusti Japaniin vuonna 1917. Lähes puoli vuotta kestäneellä vierailulla oli merkittävä vaikutus Dardelin taiteeseen, sillä se sai aikaan voimakkaan luomiskauden ja Dardel hioi sen vaikutuksesta huippuunsa surrealismista, naivismista ja symbolismista vaikutteita ammentaneen tyylinsä. Japanilaisen kuvakielen ja pohjoismaisen taiteen suhteeseen perehtyneen Monika Antikaisen opastuksella kuullaan ja nähdään, miten japanilaisuus Dardelin teoksissa ilmenee. Opastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla.

Origamityöpaja la 9.1. klo 12–15

Turun taidemuseo tarjoaa lauantaina 9.1. klo 12–15 myös mahdollisuuden tutustua japanilaiseen paperintaitteluperinteeseen ja kokeilla omaa sorminäppäryyttään origamin askartelussa. Työpajassa on tarjolla materiaalia ja malleja eri-ikäisille origamin tekijöille. Työpajaan voi osallistua museon pääsylipulla, alle 16-vuotiaat maksutta.

LISÄTIETOJA
museolehtori Elli Liippo
elli.liippo(at)turuntaidemuseo.fi
puh. (02) 2627 088
www.turuntaidemuseo.fi

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020