Turun taidemuseo osallistuu Nenäpäivän kampanjaan 17.10.
13.10.2015

Tee hyvää kanssamme!
Turun taidemuseo osallistuu Nenäpäivän kampanjaan 17.10. tarjoamalla mielenkiintoisia taiteilijasitaattiopastuksia

Turun taidemuseo osallistuu Nenäpäivän kampanjaan järjestämällä lauantaina 17.10. klo 13, 14 ja 15 taiteilijoiden ajatuksia ja mietteitä esitteleviä sitaattiopastuksia. Opastuksilla tutustutaan Sadan vuoden kuvia -näyttelyyn kultakauden taiteilijoiden ajatusten kautta. Samalla opastukset tutustuttavat Suomen taiteen historiaan ja sen läpi leikkaavaan kansainvälisyyteen. Sitaattien kautta kuullaan mm. miten Italian vaikutus näkyy romantiikan ajan taiteessa, millainen oli Akseli Gallen-Kallelan Pariisi ja miksi koti muodostui Helene Schjerfbeckille tärkeäksi kuvausaiheeksi.

Turun taidemuseossa on lauantaina avoinna myös postikorttityöpaja, josta voit lähettää museon leimalla varustetun tervehdyksen. Vapaaehtoiset osallistumismaksut opastuksille ja postikorttityöpajaan lahjoitetaan Nenäpäivän keräykseen. Lahjoituksen voit tehdä paikan päällä lahjoittamalla rahaa keräyslippaaseen tai esimerkiksi tekstiviestillä Nenäpäivän lahjoitusnumeroon.

Nenäpäivä-säätiön järjestämä Nenäpäivä-kampanja hankkii vuosittain varoja kehitysmaiden lasten auttamiseksi. Nenäpäivän haaveena on Suomi, jossa jokainen edistää kehitysmaiden lasten ihmisarvoisen elämän toteutumista. Tätä tavoitetta kohti kuljetaan viihteen ja yhteisen kansanliikkeen voimalla. Nenäpäivään voi lähteä mukaan kuka tahansa. Jo kymmenet päiväkodit, koulut, oppilaitokset, liitot, yritykset, harrastusporukat ja julkisuudesta tutut henkilöt ovat antaneet tukensa kehitysmaiden lasten asialle. Anna sinäkin!

LISÄTIETOJA
amanuenssi Annina Sirén
annina.siren(at)turuntaidemuseo.fi
puh. (02) 2627 094 / 050 3568 800
www.turuntaidemuseo.fi
www.nenapaiva.fi
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020