Turun taidemuseo viettää ruotsalaisuuden päivää ja tarjoaa maksuttomia kouluvierailuita alueen ruotsinkielisiin kouluihin
03.11.2014

TURUN TAIDEMUSEO VIETTÄÄ RUOTSALAISUUDEN PÄIVÄÄ JA TARJOAA MAKSUTTOMIA KOULUVIERAILUITA ALUEEN RUOTSINKIELISIIN KOULUIHIN

Turun taidemuseo juhlistaa torstaina 6.11. vietettävää Ruotsalaisuuden päivää tarjoamalla ylimääräisen ruotsinkielisen opastuksen näyttelyihin klo 17. Pääsylipun hintaan sisältyvä opastus kestää noin tunnin eikä vaadi ennakkovarausta. Taidemuseo palvelee ruotsinkielisiä asiakkaitaan myös ympäri vuoden järjestämällä ruotsinkielisiä yleisöopastuksia joka kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena sunnuntaina klo 14.

Kuluvan syksyn aikana Turun taidemuseo on myös aloittanut Svenska kulturfondenin tukeman hankkeen, jossa taidemuseon opas Anna Skult tekee kouluvierailuja Varsinais-Suomen alueen ruotsinkielisiin kouluihin. Vierailuja tehdään mm. Houtskarissa, Iniössä, Nauvossa, Paraisilla ja Turussa. Kouluvierailuilla tutustutaan Turun taidemuseoon ja sen kokoelmaan sekä tehdään teoskuviin liittyviä harjoituksia.

Hankkeen kautta toteutetaan 20 kahden oppitunnin mittaista kouluvierailua ala- ja yläkouluihin. Vierailu on tilaajalle maksuton. Hanke on saanut kouluissa hyvän vastaanoton mutta vielä muutama kouluvierailu on tilattavissa. Kouluvierailusta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä museopalveluvastaava Carita Nymaniin (carita.nyman-rantala(at)turuntaidemuseo.fi).

LISÄTIETOJA
museopalveluvastaava Carita Nyman-Rantala
puh. (02) 2627 100
carita.nyman-rantala(at)turuntaidemuseo.fi
www.turuntaidemuseo.fi

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020