Turun päivä 21.9. taidemuseossa: kaksi yhden hinnalla ja grande finale kesän näyttelyille!
15.09.2014

TURUN PÄIVÄNÄ SUNNUNTAINA 21.9.
K A K S I  Y H D E N  H I N N A L L A  T A I D E M U S E O O N  &  G R A N D E  F I N A L E  K E S Ä N  N Ä Y T T E L Y I L L E !

Turun taidemuseo juhlistaa Turun päivää tarjoamalla sunnuntaina 21.9. kaksi pääsylippua yhden hinnalla. Turun päivänä on myös viimeinen tilaisuus nähdä viimeistä päivää esillä olevat Esko Männikön, Hesselholdt & Mejlvangin ja Katarzyna Kozyran näyttelyt. Näyttelyihin voi tutustua myös kaikille avoimilla, pääsylipun hintaan sisältyvillä yleisöopastuksilla. Suomenkieliset opastukset järjestetään Turun päivänä klo 13 ja 15, ruotsinkielinen klo 14. Opastuksen kesto on noin tunti.

Helsingissä Esko Männikön Time Flies -näyttely oli valtava yleisömenestys ja Turussakin näyttely on saanut jo lähes 12 000 kävijää. Useimmin ulkomailla esiintyvän, kansainvälistä mainetta niittäneen Männikön valokuvia nähdään nyt laajana retrospektiivisenä kokonaisuutena neljän vuosikymmenen ajalta ensimmäistä kertaa Suomessa. Sarjallisesti työskentelevä Männikkö on kuvannut niin pohjoisen poikamiehiä, rapistuneita autiotaloja, eläintarhan asukkeja, hevosia kuin sammaloituneita hautausmaita. Eri sarjoja yhdistää luontoa ja ajan jälkiä kuvaava maalauksellinen ote sekä arjen tapahtumista ja yksityiskohdista löydetty kauneus.

Studiossa Hesselhold & Mejlvangin Pomp and Ceremony – Shades of Skin muuttaa näyttelytilan politiikan ja juhlaseremonioiden näyttämöksi lainaten vaalikampanjoista ja puoluejuhlista tuttua estetiikkaa. Koko pompöösi juhlakalusto ruusukkeineen, laskostettuine verhoineen, rekvisiittoineen ja valaistuksineen on toteutettu pohjoismaisen vaaleassa ihonvärissä rohkaisten katsojaa pohtimaan kulttuurimme ja maailmankuvamme normatiivisuutta. Pimiössä nähdään vielä monen näyttelyvieraan suosikki, puolalaisen nykytaidetähti Katarzyna Kozyran filmi Summertale. Teos on hulvaton Lumikkia ja seitsemää kääpiötä mukaileva nykysatu, joka yhdistää idyllistä kuvakerrontaa ja groteskia kauhua Grimmin veljesten hengessä.

Museo on avoinna Turun päivänä klo 11–17. Liput 8/5 euroa, kaksi pääsylippua yhden hinnalla (edullisempi lippu hyvitetään).

LISÄTIETOJA
amanuenssi Annina Sirén
puh. (02) 2627 094, 050 3568 800
annina.siren(at)turuntaidemuseo.fi
www.turuntaidemuseo.fi

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020