Esko Männikön taiteilijatapaaminen la 6.9.
01.09.2014

Taiteilijatapaaminen la 6.9. klo 14 Turun taidemuseossa
E S K O  M Ä N N I K K Ö


Millainen mies löytyy kansainvälisesti arvostettujen ja palkittujen valokuvien takaa, kysytään Turun taidemuseossa lauantaina 6.9. klo 14 järjestettävällä taitelijatapaamisella. Esko Männikkö keskustelee tilaisuudessa kuraattori Maija Koskisen kanssa kuviensa äärellä Time Flies -näyttelystä.

Esko Männikkö (s. 1959) on maailmalla menestynyt, itseoppinut valokuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Oulussa, kaukana taidemaailman keskuksista. Hän on tullut tunnetuksi maanläheisestä suhtautumisestaan taiteen tekemiseen. "Kuvaaminen on kuin metsästämistä, kalastamista tai marjanpoimintaa. Se on se saalistusvietti, joka pitää tyydyttää. Kamera on aina mukana. Yhdistän kameran metsällä oloon." Sarjallisesti työskentelevä Männikkö on kuvannut niin pohjoisen poikamiehiä, rapistuneita autiotaloja, eläintarhan asukkeja, hevosia kuin sammaloituneita hautausmaita. Eri sarjoja yhdistää luontoa ja ajan jälkiä kuvaava maalauksellinen ote sekä arjen tapahtumista ja yksityiskohdista löydetty kauneus.

Taiteilijatapaaminen kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön. Paikan voi halutessaan varata etukäteen museon kassalta (02) 2627 100 tai info(at)turuntaidemuseo.fi. Taiteilijatapaamisen jälkeen klo 15 järjestetään myös ylimääräinen yleisöopastus Time Flies -näyttelyyn.

Huom! Kesänäyttelyiden esilläoloaikaa on jatkettu viikolla. Esko Männikkö – Time Flies on nähtävänä Turun taidemuseossa aina Turun päivään 21.9. asti.

LISÄTIETOJA
amanuenssi Mia Haltia
puh. (02) 262 7096
mia.haltia(at)turuntaidemuseo.fi
www.turuntaidemuseo.fi

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020