Taiteiden yö Turun taidemuseossa
07.08.2014

TAITEIDEN YÖ TURUN TAIDEMUSEOSSA

Taiteiden yötä vietetään Turun taidemuseossa torstaina 14.8. klo 17–22. Illan aikana näyttelyihin voi tutustua niin omin päin kuin erikoisopastuksella sekä vapauttaa oman luovuutensa valokuvatyöpajassa. Taiteiden yötä voi viettää viihtyisästi myös taidemuseon terassilla, jonne avautuu illan tullen kuohuviini- ja tapasbaari. Pääsyliput alennettuun 5 euron hintaan klo 17 alkaen.

17-18 Erikoisopastus / Johanna Frigård: Time Flies – Valokuvataiteen aika
Illan aloittaa klo 17 opastettu tutustuminen Esko Männikön näyttelyyn Johanna Frigårdin seurassa. Time Flies – Valokuvataiteen aika -opastuksella tutkaillaan Männikön kuvia ajan eri ulottuvuuksien kautta. Aika, sen kuluminen ja halu kiinnittää se pysyväksi, on valokuvien perusainesta. Männikön näyttelyssä yhdistyvätkin taiteilijan uran vaiheet, valokuvataiteen historiallisuus, kuviin tallentuneiden kohteiden katoavuus sekä mennyt ja tuleva. Valokuvaa ja valokuvauksen historiaa tutkinut Johanna Frigård tekee tällä hetkellä post doc -tutkimustaan Turun yliopistossa värivalokuvan historiasta Suomessa.

Opastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Opastuksen osallistujamäärä on rajattu 40 henkilöön. Paikan voi halutessaan varata etukäteen museon kassalta (02) 2627 100 tai info(at)turuntaidemuseo.fi.

17-22 Männikkömäinen valokuvatyöpaja

Valokuvatyöpajassa inspiroidutaan Esko Männikön Time Flies -näyttelystä ja kuvataan omia, männikkömäisiä asetelmia. Museon aulaan pystytettävään kuvausstudioon on koottu näyttelyn innoittamana rekvisiittaa, josta voi luoda omia asetelmia ja ikuistaa ne valokuvaksi. Kuvan voi ottaa omalla kameralla, oman puhelimen kameralla tai työpajan kameralla, jolloin kuvatiedosto lähetetään kuvaajalle sähköpostitse. Työpajassa annetaan myös vinkkejä ja ideoita kuvan sommitteluun, jakamiseen sosiaalisessa mediassa ja kuvan lähettämiseen luotujen sovellusten käyttöön. Työpajan ohjaajana toimii museolehtori Elina Battarbee. Työpajaan voi osallistua museon pääsylipulla.

17-22 Café Victor tarjoilee tapaksia, kuohuviiniä ja rentoa Taiteiden yön tunnelmaa museon terassilla. Näyttelyt ovat avoinna klo 22 saakka. Yläkerrassa Kootut teokset esittelevät taidemuseon kokoelmaa tarinoiden näkökulmasta, alakerrassa Esko Männikkö – Time Flies, Studiossa juhlitaan Hesselholdt&Mejlvangin vallan areenalla ja Pimiössä Katarzyna Kozyran hulvaton nykysatu vastaa kesäyön nyrjähtäneemmästä tunnelmasta.

LISÄTIETOJA
museolehtori Elina Battarbee
puh. (02) 262 7088 tai (02) 2627 100
elina.battarbee(at)turuntaidemuseo.fi
www.turuntaidemuseo.fi

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020