Turun taidemuseon vuosi 2013 tarjoaa uutta, vahvaa ja värikästä
02.01.2013

Turun taidemuseo esittelee vuonna 2013 vahvoja kotimaisia tekijöitä ja tunnettuja nimiä kansainvälisiltä taideareenoilta. Ohjelmistossa painottuvat 1900- ja 2000-luku, surrealismi ja Lähi-itä. Kevään avaa 25.1. tunnettu Lapinkuvaaja ja taiteilijapersoona Reidar Särestöniemi, jonka ekspressiivinen maalausjälki räiskäyttää nähtäväksi niin taiteilijan monet alter egot, Lapin luonnon kuin lappilaisen kansanperinteen. Kesällä tutustutaan tunnetuimpiin ruotsalaisiin surrealisteihin lukeutuvan Max Walter Svanbergin unenomaiseen fantasiamaailmaan, jossa kauneus kohtaa kauhun. Syksyn kruunaa IC-98, kahden turkulaisen kuvataiteilijan Visa Suonpään ja Patrik Söderlundin työryhmä, monikerroksellisella ja vaikuttavalla kokonaisuudellaan ABENLAND. Näyttelyiden ohella vuosi tuo mukanaan myös runsaasti oheisohjelmaa.

Studiossa nähdään totuttuun tapaan niin piirustusta, valokuvaa, maalausta ja kuin installaatioitakin. Vuoden aikana esittäytyvät Adel Adibin, Turun piirustuskoulusta valmistuva Riina Palmqvist, Päivi Takala ja ruotsalainen taiteilijapari Maja Qvarnström ja Erik Lagerwall. Pimiö keskittyy 2013 Lähi-idän alueelta kotoisin olevien taiteilijoiden mediataiteeseen ja tuo nähtäväksi Maha Maamounin, Dani Galin, Larissa Sansourin ja Akram Zaatarin teokset.

Turun taidemuseon kokoelmaa esitellään 15.2. alkaen tarinoiden näkökulmasta, kun Kootut teokset valtaavat yläkerran salit. Uusi kokoelmaripustus pohtii, miten tutut tarinat ja kirjalliset hahmot elävät kuvataiteessa ja millaisia uusia kertomuksia teokset meille kertovat. Kultakauden helmet hohtavat sitä ennen aina 3.2. saakka näyttelyssä Crème de la Crème – Mestariteoksia Turun taidemuseon kokoelmasta.

Vuoden ensimmäisen viikon aikana, 6.1. saakka ennättää vielä tutustumaan Mäntän medicien kultakauden klassikoihin, Minna L. Henrikssonin installaatioon Lenin Aurakadulla ja Danica Dakićin videoteokseen Emily. Museo on avoinna tällä viikolla ke-pe klo 11–19 ja la-su klo 11–17.

Lisätietoja: amanuenssi Annina Sirén
puh. (02) 262 7094 tai 050 3568 800
annina.siren(at)turuntaidemuseo.fi
www.turuntaidemuseo.fi
 
Lehdistökuvia:
www.turuntaidemuseo.fi > LEHDISTÖ > Lehdistökuvat
Salasana: frt89 
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020