Halloween-erikoisopastus: Kootut kauhukertomukset 31.10.
28.10.2013

Halloween-erikoisopastus to 31.10. klo 17 ja 18
K O O T U T  K A U H U K E R T O M U K S E T Turun taidemuseossa

Halloweenin kunniaksi torstai-iltana 31.10. klo 17 ja 18 Turun taidemuseossa kuunnellaan kauhukertomuksia ja katsellaan veret seisauttavia näkyjä Kootut teokset -näyttelyssä. Kootut kauhukertomukset -erikoisopastuksella tutustutaan kauhukirjallisuuden klassikoihin ja hyytäviin hahmoihin sekä tarkastellaan kuvataidetta koetun kauhun, kivun ja kärsimyksen kuvaajana. Noin tunnin mittaiset opastukset vetää museo-opas Elli Liippo ja niille voi osallistua museon pääsylipulla.

Kootut teokset esittelee Turun taidemuseon kokoelmaa tarinallisuuden näkökulmasta. Mukaan on valikoitunut satakunta teosta vanhemman taiteen kirjallisista suosikkiaiheista aina nykytaiteen henkilökohtaisempiin kertojaääniin. Näyttely pohtii, miten tutut kertomukset ja kirjalliset hahmot elävät kuvataiteessa ja millaisia uusia, ennalta tuntemattomia tarinoita kerrotaan. Tutkimusmatkaa tehdään niin museon kokoelmaan kuin katsojan mielikuvitukseen.

Yhtenä keskeisenäteemanaan näyttely tarjoaa kauhukabinetin, jossa kylmät väreet saavat vauhtia selkäpiissä tunnelman edetessä oudoista unikuvista aina painajaismaisempiin hahmoihin ja näkyihin. Pelkoa tutkitaan niin klassisten kauhutarinoiden kuin tyypillisten kauhuestetiikan elementtien kautta. Usein pelottavinta on kuitenkin se, mitä ei nähdä ja monet teoksista luovatkin ympärilleen määrittelemättömän epämiellyttävän tunteen siitä, että jotain pahaa on kohta tapahtumassa.

Lisätietoja

amanuenssi Annina Sirén
annina.siren(at)turuntaidemuseo.fi
(02) 2627 094 tai 050 3568 800
www.turuntaidemuseo.fi/kootut_teokset/

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020