Kaksi yhden hinnalla Turun taidemuseoon Turun päivänä
12.09.2013

Kaksi yhden hinnalla Turun taidemuseoon Turun päivänä!
Kesän näyttelyt esillä viimeistä päivää 15.9.


Turun taidemuseo juhlistaa Turun päivää tarjoamalla sunnuntaina 15.9. kaksi pääsylippua yhden hinnalla. Turun päivänä on myös viimeisen tilaisuus tutustua Max Walter Svanbergin ja Turun Anikistien näyttelyihin, jotka ovat esillä viimeistä päivää. Ruotsin johtavan surrealistin ja oudon linnun Max Walter Svanbergin taiteen teemoihin johdattavat päivän aikana järjestettävät opastukset. Kaikille avoimia, pääsylipun hintaan sisältyviä yleisöopastuksia järjestetään Turun päivänä klo 13 ja 15. Opastuksen kesto on noin tunti. Museo on avoinna Turun päivänä klo 11–17. Liput 8 / 5 euroa, kaksi pääsylippua yhden hinnalla (edullisempi lippu hyvitetään).

Kesäkausi päätetään myös Café Victorissa, joka kattaa nautittavaksi Turun päivän brunssin klo 11–13. Brunssiin sisältyy kevyt buffet ja lasi kuohuvaa. Sään suosiessa brunssia voi nautiskella myös museon terassilla ihaillen eteen avautuvaa ikonista näkymää yli Turun. Turun päivän brunssin hinta on 10 euroa.

Max Walter Svanberg - Outo lintu esittelee Max Walter Svanbergin (1912–1994) surrealistista maailmaa ensimmäistä kertaa laajemmin Suomessa. Taiteen keskiössä on Nainen, intohimojen hellä kohde, ikuisesti mystinen hybridi ja pelottavan villi luontokappale, jolle Svanberg antaa mitä merkillisimpiä esiintymismuotoja. Svanbergin surrealismi on herättänyt ihailua ja kummastusta koko kesän ajan ja näyttelyyn on tutustunut tähän mennessä n. 9 000 kävijää.

Turun Anikistien Hiekkaa jäätelössä tarjoilee taattua laatua ja kuusi upouutta turkulaista animaatiota. Näytöksen avaa Anikistien episodielokuva Mainoskatko. Lisäksi nähdään mm. korkokenkiä, vuosisadan oikeudenkäynti, Turun Tuomikirkko ja karhu erilaisissa jännittävissä tilanteissa. Sopivasti nyrjähtäneestä tunnelmasta vastaavat CHRZU, Antti Laakso & Simo Ruotsalainen, Tommi Juutilainen ja Elli Vuorinen. Hiekkaa jäätelössä on nähtävissä taidemuseon ala-aulassa, jonne on vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Annina Sirén
puh. (02) 2627 094, 050 3568 800
annina.siren(at)turuntaidemuseo.fi
www.turuntaidemuseo.fi
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020