Erikoisopastuksia Fanny Churbergin näyttelyyn
04.06.2012

Erikoisopastuksia Fanny Churbergin näyttelyyn

Ideasta näyttelyksi -kuraattorikierros lauantaina 9.6. klo 14

Turun taidemuseon kesänäyttely Fanny Churberg – niin kuin ei vielä kukaan nainen esittelee keskeisimpiin suomalaisiin maisemamaalareihin kuuluvan Fanny Churbergin (1845–1892) tuotantoa. Näyttelyyn liittyy myös sarja eri näkökulmia avaavia erikoisopastuksia.

Ensimmäisellä opastuksella lauantaina 9.6. klo 14 näyttelyn kuraattori Mia Haltia valottaa Fanny Churbergin näyttelyn taustoja. Ideasta näyttelyksi -kuraattorikierroksella kuullaan, miten näyttelyprosessi käynnistyy, mistä teokset löytyvät, millaisten valintojen eteen joudutaan ja millaista käytännön työtä tehdään ennen kuin näyttely on valmis.

Taiteiden yönä torstaina 16.8. klo 19 järjestettävällä opastuksella Maisemaretkeilyä maalareiden varjoissa - kun varjot eivät seuraakaan aikaansa kuvataiteilija Jussi Kivi liikkuu Churbergin maisemamaalauksissa eräretkeilijän tavoin. Kivi on kiinnostunut maisemasta ja tekee usein tutkimusmatkoja luonnossa dokumentoiden näkemäänsä. Eräretkien ohella hänen taiteensa syntyy kaupunkien reuna-alueilla ja joutomailla, hylätyissä luolastoissa ja bunkkereissa. Hän on myös kirjoittanut muiden visuaalisten vaeltajien virikkeeksi taideretkeilyoppaan Kaunotaiteellinen eräretkeilyopas (Kustannusosakeyhtiö Taide/Kuvataideakatemia, 2004).

Loppukesästä lauantaina 25.8. klo 14 näyttelyn opastaa FT, tutkija Riitta Konttinen. Konttinen on julkaissut useita kiitettyjä teoksia taidehistorian alalta ja on myös näyttelyn yhteydessä julkaistavan Fanny Churberg -julkaisun kirjoittaja. Fanny Churberg - omapäinen nainen ja radikaali taiteilija esittelee monille vieraammaksi klassikkotaiteilijaksemme jääneen omaperäisen maalarin.

Lisätietoja:     
Annina Sirén
asiakaspalveluvastaava
puh. (02) 262 7100, (02) 2627 088
annina.siren(at)turuntaidemuseo.fi
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020