Senioreille

SENIORIPÄIVÄT

Keväisin ja syksyisin järjestettävä senioripäivä on tilaisuus tutustua ajankohtaisiin näyttelyihin ja nauttia mielenkiintoisesta ohjelmasta.

Syksyn senioripäivä ke 3.10.2018 klo 12-16

Päivän aikana tutustutaan turkulaisiin taiteilijaystävyksiin Axel Haartmaniin, Ali Munsterhjelmiin ja Santeri Salokiveen opastetuilla kierroksilla. Rauno Lahtinen kertoo luennollaan (klo 15-16) elämänmenosta vuosisadan alun Turussa ja taustoittaa näyttelyä kulttuurihistorioitsijan näkökulmasta. Lahtinen on Turun yliopiston dosentti, joka on erikoistunut kaupunkiympäristön ja kaupunkikuvan muutokseen. Syksyisessä työpajassa (klo 13-15) valmistetaan kranssi floristi Kristiina Suo-Kustaan ohjauksessa. Museovierailun kruunaa lepohetki museokahvila Café Victorin leppoisassa tunnelmassa. Ryhmien on hyvä varata pöytä etukäteen: Eetu Korhonen 040 5687 508 / catering@deligo.fi

Ohjelma

klo 12 opastus Axel Haartman – Ali Munsterhjelm – Santeri Salokivi -näyttelyyn (kesto n. 45 min)
klo 13 opastus Axel Haartman – Ali Munsterhjelm – Santeri Salokivi -näyttelyyn (kesto n. 45 min)
klo 13 työpaja: Valmista syksyinen kranssi floristin ohjauksessa (kesto n. 2 h) HUOM! Syyskranssipaja peruttu!
klo 14 opastus Axel Haartman – Ali Munsterhjelm – Santeri Salokivi -näyttelyyn (kesto n. 45 min)
klo 15 luento Rauno Lahtinen: Elämää 1900-luvun alun Turussa (kesto n. 1 h)

Ilmoittaudu senioripäivään 

Senioripäivän opastukset ja luento sisältyvät pääsylipun hintaan (eläkeläiset 6 ¤, saattajat ilmaiseksi). Osallistumismaksu työpajaan 20 ¤ / henkilö (sis. materiaalit ja ohjauksen). Ennakkoilmoittautuminen työpajaan, opastuksille ja luennolle: info@turuntaidemuseo.fi / 02 2627 100.

Lisätietoja museoon saapumisesta ja esteettömästä kulusta löydät täältä.

KULTTUURIYSTÄVÄN KANSSA MUSEOON?

Turun taidemuseo on mukana Suomen Punaisen Ristin Turun osaston Kulttuuriystävä-toiminnassa. Kulttuuriystävät ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka tulevat ikääntyvien seuraksi ja turvaksi ennalta sovittuun kohteeseen. Kulttuuriystävä ei ole näyttelyopas tai henkilökohtainen avustaja, vaan kohteeseen etukäteen tutustunut, kevyissä avustustehtävissä toimiva henkilö.

Kulttuuriystävän kanssa liikkuessasi maksat vain oman sisäänpääsymaksusi kohteeseen sekä yhteiset matkakulunne kotisi ja retkikohteesi välillä. Kulttuuriystävän kanssa voit käydä Turun taidemuseon lisäksi myös mm. Turun kaupunginteatterissa, TFO:n konserteissa, Forum Marinumissa, Kaarina-Teatterissa ja Logomossa.

Kulttuuriystävät on Turun seudulla pilottihanke, mutta se on saanut mallinsa Jyväskylän Kulttuuriluotsi-toiminnasta. Toiminta tähtää ikääntyvien elämänlaadun ja hyvinvoinnin paranemiseen. Tavoitteena on, että kulttuuriystävistä saada vakiintunut ja aktiivinen vapaaehtoistoiminnan muoto Turussa ja sen lähialueilla.

KULTTUURIYSTÄVÄT VALMIINA PALVELUKSEEN!

Koulutetut kulttuuriystävät ovat valmiina lähtemään ikäihmisten mukaan turvalliseksi kumppaniksi erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Kulttuuriystävän voi ottaa mukaan vaikkapa teatteriin, taidenäyttelyyn tai konserttiin.

Kulttuuriystävä tilataan SPR:n Turun osaston ystävävälityksestä  p. 046 920 4142 (ma-pe 10-14). 

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2018