Opastukset

OPASTUKSET KOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE

Turun taidemuseo tarjoaa antoisaa opastussisältöä esiopetuksen, peruskoulujen sekä lukion ja ammatti-instituuttien opetusohjelmien tueksi. Opastuksella tutustutaan esillä oleviin näyttelyihin ryhmän toiveiden mukaan. Tervetuloa viihtymään ja oppimaan inspiroivaan museoympäristöön! 

ELÄMYSPOLKUOPASTUKSET

Turun taidemuseo on osa Elämyspolkua, joka tutustuttaa turkulaiset peruskoululaiset kaupungin kulttuurikohteisiin. Taidemuseo on osa 2. luokkalaisten Elämyspolkua sekä valinnainen museokohde 7. ja 8. luokille.

2. luokkalaisten Kurkistus kuvataiteeseen -opastuksella keskitytään muutamaan museon kokoelmaan kuuluvaan avainteokseen ja tullaan tutuiksi taidemuseon kanssa. Kierroksella käytettävä "Taiteilijan työkalupakki" tarjoaa konkreettista tarttumapintaa esillä olevaan taiteeseen. 

7. luokan Nykytaidetta vuodesta 1904 -opastuksella tutustutaan museon tehtävään taiteen kerääjänä, tallettajana ja esittäjänä. Miten taide on muuttunut museon olemassaolon aikana ja mitä se kertoo omasta ajastaan? Entä miksi taideteoksia säilytetään jälkipolville? Mikä on klassikko ja miten sellainen syntyy? Kierroksella nähdään sekä vanhaa että uutta taidetta.

8. luokkalaisten Taide identiteetin ilmaisuna -opastuksella tutkitaan, kuinka kuvataide ja arkkitehtuuri ovat olleet osana kansallista heräämistä ja kansakunnan luomista Suomen itsenäistymisen kynnyksellä.

KUVANLUKUTAITO-OPASTUS

Lukioiden äidinkielen ja kuvataiteen sekä ammattikoulujen äidinkielen ja taide ja kulttuuri tuntien sisältöä tukevalla kuvanlukutaito-opastuksella harjoitellaan kuvan lukemista tehtävien avulla. Aiheeseen perehtynyt opas johdattelee ryhmän työskentelyyn. Oppiminen tapahtuu tekemisen ja keskustelun avulla.

OPASTUKSEN VARAAMINEN 

Varaa opastus soittamalla numeroon (02) 2627 100 (ti-pe 11-19, la-su 11-17) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@turuntaidemuseo.fi. Opastus kannattaa varata viimeistään viikkoa ennen vierailua.

Opastuksen kesto on 45-60 minuuttia, päiväkodeille 30 minuuttia. Ryhmään mahtuu 30 oppilasta. Opastuskielinä suomi, ruotsi, englanti, venäjä sekä viittomakieli. Lisätiedot ja varaukset viittomakieliseltä oppaalta Heli Rupposelta: helirupponen@msn.com.

OPASTUSTEN HINNAT

Päiväkotiopastus 17 euroa
Koululaisopastus 35 euroa
Elämyspolkuopastus 35 euroa

Sisäänpääsy on ilmainen kaikille alle 16-vuotiaille, turkulaisille 2. asteen oppilaitosten oppilaille sekä ryhmän mukana tuleville opettajille. Opiskelijat 6¤/hlö.


Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2018