Ingvild Hovland Kaldal
The Album
27.3.–17.5.2009
Turun taidemuseon Pimiössä aukeaa maaliskuun lopussa norjalaisen Ingvild Hovland Kaldalin näyttely The Album.
Taiteilija tutkii usein valokuvissaan ja videoteoksissaan arkista ympäristöämme. Keskittymällä pienen pieniin yksityiskohtiin hän tuo esiin laajan tunteiden kirjon.

Video- ja mediataidetta esittelevässä Pimiössä nähdään Ingvild Hovland Kaldalin (s. 1985) teos Untitled (Nimetön, 2007, 3 min). Astuessaan huoneeseen katsoja kuulee särkyvän lasin viiltävän äänen. Televisioruudun äärellä hän kohtaa erilaisia ihmisiä, jotka yrittävät rikkoa lasipulloa lyömällä sitä tuoliin. Päättömältä tuntuva tehtävä muuttuu videota seuratessa mielenkiintoiseksi ja paljastavaksi muotokuvien kavalkadiksi. Jokaisen ihmisen persoonallisuus tulee esiin tehtävän eri vaiheissa: miten ihminen lähestyy tuolia, minkä keinon hän valitsee pullon rikkomiseksi, suojautuuko hän sirpaleilta ja miten hän lopulta suhtautuu onnistuttuaan tehtävässään.

Ingvild Hovland Kaldal opiskeli aluksi Stavangerissa Norjassa Kunstskolen i Rogalandissa, minkä jälkeen hän jatkoi opintojaan Ruotsissa. Tulevana keväänä hän valmistuu taiteen kandidaatiksi Göteborgilaisesta Konsthögskolan Valandasta.

TAITEILIJATAPAAMINEN
Torstaina 26.3.2009 Ingvild Hovland Kaldal esittelee englanniksi taiteellista työskentelyään Turun taideakatemian (Linnankatu 54–60) Kuvateatterissa klo 14 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

www.ingvildkaldal.com/
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019