Sarah Choo Jing: Wear You All Night
8.2.–31.3.2019

Singaporelaistaiteilija Sarah Choo Jing työskentelee valokuvan, videon ja installaation keinoin luoden tunnistettavalla kädenjäljellään teoksia, jotka liittyvät urbaanin nyky-yhteiskunnan ilmiöihin, yksityiseen ja yksinäisyyteen. Hänen tuotannossaan toistuvia teemoja ovat flaneurin katse, voyeurismi ja eräänlainen outous.

Wear You All Night (2017) on intiimi, kahdelle valkokankaalle jaettu kuvaus naisesta ja miehestä viettämässä aikaa yksin hotellihuoneissaan. On hämärä ilta- tai yöaika ja henkilöiden toimet viittaavat valmistautumiseen ja odotukseen. Videoteoksen installointi peilaa tarinan puoliskot toisiinsa antamatta niiden kuitenkaan kohdata. Todellisuudessa 4-minuuttinen teos on kuvattu yhtäjaksoisesti neljän minuutin aikana boutique-hotellin yhdessä huoneessa.

Kameran melankolinen katse lipuu huoneissa nähden hienostuneen sisustuksen, kauneudenhoitotuotteiden, parfyymien ja matkalaukkujen lisäksi viitteitä työstä. Se viipyilee asioiden sensuaalisuudessa ja hyväilevässä ylellisyydessä hyödyntäen luksustuotteiden mainoksista tuttua kuvastoa. Esteettistä viileyttä rikkoo kuitenkin tiheätunnelmainen äänimaailma, kellonlyömät, aseiden tulitusäänet, yskähdykset ja hengenvedot, jotka kuuluvat kuin eri aikaan tai paikkaan. Onko niiden maailma suljettu ulkopuolelle vai sittenkin läsnä?

Aasialaisen suurkaupungin yö ja hotellihuone matkaajien väliaikaisena kauttakulun tilana ovat omiaan symboloimaan urbaanin nykyelämän yksinäisyyttä ja vieraantuneisuutta. Hotelli itsessään on monin tavoin oksymoron: alati hereillä ja unessa, työssä ja levossa, yksinäinen ja asutettu, saapumassa ja lähdössä. Anonymiteetin ja toiston paikkana se saattaa pitää sisällään myös hetkellisten yhteyksien ja kohtaamisten mahdollisuuksia.

Sarah Choo Jing (s. 1990, Singapore) on valmistunut vuonna 2015 Lontoon Slade School of Artista. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Singaporessa. Choo on saanut tunnustusta niin valokuvan kuin videotaiteenkin kentällä ja hänen teoksiaan on nähty laajalti maailmalla museoissa, gallerioissa ja festivaaleilla. Hänen teoksiaan on sekä yksityisissä että julkisissa kokoelmissa, mm. Singaporen taidemuseossa, Singaporen Kansallismuseossa ja Lontoon The Arts Clubin kokoelmissa.

Näyttely on saanut tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

www.sarahchoojing.com

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020