TAPAHTUMAT
KEVÄT 2020

ERIKOISOPASTUKSET

Opastukset avaavat näkökulmia esilläoleviin näyttelyihin. Erikoisopastukset ja luennot sisältyvät pääsylipun hintaan. Osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön, joten suosittelemme ennakkoilmoittautumista: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi.

ke 11.3. klo 17.30 Lars Göran Johnsson kertoo taidekokoelmastaan ja Löytöretkiä-näyttelyn teoksista (täynnä!)

Lääketieteen ja kirurgian tohtori Lars Göran Johnssonin runsaat 500 teosta sisältävää kokoelmaa pidetään yhtenä maamme merkittävimmistä yksityisistä taidekokoelmista. Keräilijän näköinen, rohkea ja monisärmäinen kokonaisuus ilmentää Johnssonin elämänvaiheita ja kiinnostusta ajan ilmiöihin. Ensimmäiset taidehankintansa Johnsson teki 50-luvun alussa mutta kertoo identifioituneensa keräilijäksi vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana. Taiteen hankkimista on motivoinut ja siihen on johdattanut ennen kaikkea esteettinen nautinto.

YLEISÖOPASTUKSET

Suomenkielinen yleisöopastus sunnuntaisin kello 13 ja klo 14. Ruotsinkielinen yleisöopastus kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena sunnuntaina kello 15. Opastus kestää noin tunnin. Kaikille avoimet yleisöopastukset eivät vaadi ennakkovarausta ja niille voi osallistua ostamalla pääsylipun näyttelyyn.

LÄSNÄOLON LAUANTAIAAMUT

Läsnäolon lauantaiaamuissa annetaan keholle ja mielelle aikaa taiteen äärellä. Kertamaksu 12 ¤. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: info@turuntaidemuseo.fi / (02) 2627 100

28.3. & 9.5. klo 9.30–11 Museojooga (28.3. ryhmä täynnä)
Museojooga rentouttaa kehon ja virkistää mielen uuteen päivään. Yin & Yang -tunnilla koet joogan vahvistavaa ja avaavaa puolta. Voit tarvittaessa lainata joogamaton museolta, mutta mainitsethan asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Lainamatosta veloitamme 2 ¤. Tunnit järjestetään yhteistyössä joogastudio Pure Moven kanssa.

18.4. klo 9.30–11 Mindfulness (täynnä)
Mindfulness- ja meditaatioharjoitteiden avulla treenataan tietoista läsnäoloa sekä tarkastellaan itseä ja taideteoksia avoimin ja lempein mielin. Tunnilla läpikäytäviä harjoitteita on helppo soveltaa myös itsenäisesti arkisissa tilanteissa. Ohjaaja: Miia Heikkilä

MUUT TAPAHTUMAT

18.–23.2. Talvilomaohjelmaa koululaisille tiistaista sunnuntaihin klo 11–14
Taidemuseon talvilomatyöpajassa askarrellaan aarrekarttoja! Tule tekemään oma karttasi ja lähde tutkimusmatkalle taidenäyttelyyn. Jokainen seikkailija palkitaan pienellä yllätyksellä! Museon aulassa olevaan työpajaan voi osallistua maksutta.

ke 4.3. klo 18 Valta-ilta (Huom. muuttunut aloitusaika!)
Olemme kaikki sukupuolen ja ihonvärin kaltaisten kategorioiden kautta osa valtaverkostoa, joka määrää, kuka tulee yhteiskunnassa nähdyksi ja kuulluksi. Onko #metoo, LGBTQ- ja ilmastoaktivismi, verkostomainen valta ja teknologia viemässä meitä kohti suurempaa vallan murrosta? Miten taiteen kenttä haastaa nykytilaa ja visioi huomista?

Valtailta tuo ajankohtaisten kysymysten äärelle kolme kiinnostavaa, eri positioita edustavaa turkulaisvaikuttajaa. Vallan rakenteista, vallan tulevaisuudesta ja taiteen roolista nykytilan haastajana ovat keskustelemassa kuvataiteilija Camille Auer ja tulevaisuudentutkija Sari Miettinen. Keskustelua moderoi toimittaja Yagmur Özberkan. Keskusteluilta antaa äänivaltaa myös yleisölle, joka pääsee halutessaan osallistumaan keskusteluun kysymyksin ja mielipitein. Keskusteluun voi myös osallistua Twitterissä aihetunnisteella #valtailta.

Tapahtuma on maksuton. Esteetön pääsy. Tilaisuuden osallistujamäärä on rajattu 50 henkilöön, joten suosittelemme ennakkoilmoittautumista: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi. 
FB-tapahtuma

ti 10.3. | 7.4. | 5.5. klo 14 Ajatushetki-opastus
Ajatushetki-opastus muististaan huolissaan oleville ja muistisairaille sekä heidän läheisilleen. Tunnin mittaisen museovierailun aikana tutustutaan muutamaan teokseen rauhallisessa tahdissa ja keskustellen. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: elli.liippo@turuntaidemuseo.fi / 040 359 0087.

ke 18.3. klo 12–15 Senioripäivä
Omaa ohjelmaa seniori-ikäisille. Avustajat maksutta, eläkeläislippu 7 ¤.
12.00 opastus:
Löytöretkiä
13.15 luento: Hyvinvointia taiteesta (Mirva Nurmio-Böse ja Helena Leminen, Kulttuuria minulle -hanke)
14.00 guidning på svenska: Upptäcktsfärder

la 4.4. klo 11–15 Teosarviointipäivä
Tuo omistamasi taideteos maksuttomaan, taidehistorialliseen arviointiin. Arvioinnissa keskitytään teosten tekniikkaan, laatuun, ajoitukseen ja mahdolliseen tekijään sekä annetaan neuvoja teosten kunnostamisesta, säilyttämisestä ja esillepanosta. Asiantuntija-apua tarjotaan suomeksi ja ruotsiksi ja teoksia arvioivat vanhempi amanuenssi Christian Hoffmann ja amanuenssi Mia Haltia Turun taidemuseosta. Ei ennakkoilmoittautumista.

la 4.4. klo 13 Slow Art Day: Hitaan katsomisen opastus 

Kansainvälinen Slow Art Day rohkaisee antamaan taiteelle ja katsomiselle aikaa. Teemaopastuksella pysähdytään muutaman taideteoksen äärelle ja harjoitellaan hidasta katsomista. Asteittain etenevä kuvaan syventyminen antaa eväitä taiteen ymmärtämiseen ja omien tulkintojen tekemiseen.

LIVE @CAFÉ VICTOR

Café Victor tuo jälleen kotimaisen indiemusiikin suosituimpia nimiä Turun taidemuseoon. Kevään aikana luvassa on neljä intiimiä klubikeikkaa, joiden aikana voi musiikin ohella nauttia virvokkeista ja muista kahvilan herkuista. 

1.2. Pekko Käppi (soolo)
7.3. Rosita Luu (duo)
4.4. M (akustinen trio)
2.5. Samae Koskinen (soolo)

Konserttilippuja voi ostaa ennakkoon Café Victorista ja ovelta, mikäli lippuja on vielä jäljellä. Ovet avataan klo 19, showtime klo 20. Esteetön pääsy.

 

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020