TAPAHTUMAT
KEVÄT 2020

ERIKOISOPASTUKSET

Opastukset avaavat näkökulmia esilläoleviin näyttelyihin. Erikoisopastukset ja luennot sisältyvät pääsylipun hintaan. Osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön, joten suosittelemme ennakkoilmoittautumista: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi.

ke 11.3. klo 17.30 Lars Göran Johnsson kertoo taidekokoelmastaan ja Löytöretkiä-näyttelyn teoksista

Lääketieteen ja kirurgian tohtori Lars Göran Johnssonin runsaat 500 teosta sisältävää kokoelmaa pidetään yhtenä maamme merkittävimmistä yksityisistä taidekokoelmista. Keräilijän näköinen, rohkea ja monisärmäinen kokonaisuus ilmentää Johnssonin elämänvaiheita ja kiinnostusta ajan ilmiöihin. Ensimmäiset taidehankintansa Johnsson teki 50-luvun alussa mutta kertoo identifioituneensa keräilijäksi vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana. Taiteen hankkimista on motivoinut ja siihen on johdattanut ennen kaikkea esteettinen nautinto.

YLEISÖOPASTUKSET

Suomenkielinen yleisöopastus sunnuntaisin kello 13 ja klo 14. Ruotsinkielinen yleisöopastus kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena sunnuntaina kello 15. Opastus kestää noin tunnin. Kaikille avoimet yleisöopastukset eivät vaadi ennakkovarausta ja niille voi osallistua ostamalla pääsylipun näyttelyyn.

LÄSNÄOLON LAUANTAIAAMUT

Läsnäolon lauantaiaamuissa annetaan keholle ja mielelle aikaa taiteen äärellä. Kertamaksu 12 ¤. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: info@turuntaidemuseo.fi / (02) 2627 100

28.3. klo 9.30–11 Museojooga
18.4. klo 9.30–11 Mindfulness
9.5. klo 9.30–11 Museojooga

MUUT TAPAHTUMAT

18.–23.2. Talvilomaohjelmaa koululaisille
Lomaileville koululaisille suunnattu Löytöretkiä-työpaja museon aulassa päivittäin klo 11–14. Vapaa pääsy.

ke 4.3. klo 17.30 Valta-ilta
Sukupuolen ja ihonvärin kaltaisten kategorioiden kautta olemme osa valtaverkostoa, joka määrää, ketkä tulevat nähdyksi ja kuulluksi. Taidemaailman valtarakenteita hahmottamassa ja aiheesta keskustelemassa mm. kuvataiteilija Camille Auer ja toimittaja Yagmur Özberkan. Vapaa pääsy.

ke 18.3. klo 12–15 Senioripäivä
Omaa ohjelmaa seniori-ikäisille. Avustajat maksutta, eläkeläislippu 6 ¤. 

la 4.4. klo 11–15 Teosarviointipäivä
Tuo omistamasi taideteos maksuttomaan, taidehistorialliseen arviointiin. Arvioinnissa keskitytään teosten tekniikkaan, laatuun, ajoitukseen ja mahdolliseen tekijään sekä annetaan neuvoja teosten kunnostamisesta, säilyttämisestä ja esillepanosta. Asiantuntija-apua tarjotaan suomeksi ja ruotsiksi ja teoksia arvioivat vanhempi amanuenssi Christian Hoffmann ja amanuenssi Mia Haltia Turun taidemuseosta. Ei ennakkoilmoittautumista.

la 4.4. klo 13 Slow Art Day: Hitaan katsomisen opastus 

Kansainvälinen Slow Art Day rohkaisee antamaan taiteelle ja katsomiselle aikaa. Teemaopastuksella pysähdytään muutaman taideteoksen äärelle ja harjoitellaan hidasta katsomista. Asteittain etenevä kuvaan syventyminen antaa eväitä taiteen ymmärtämiseen ja omien tulkintojen tekemiseen.

LIVE @CAFÉ VICTOR

Café Victor tuo jälleen kotimaisen indiemusiikin suosituimpia nimiä Turun taidemuseoon. Kevään aikana luvassa on neljä intiimiä klubikeikkaa, joiden aikana voi musiikin ohella nauttia virvokkeista ja muista kahvilan herkuista. 

1.2. Pekko Käppi (soolo)
7.3. Rosita Luu (duo)
4.4. M (akustinen trio)
2.5. Samae Koskinen (soolo)

Konserttilippuja voi ostaa ennakkoon Café Victorista ja ovelta, mikäli lippuja on vielä jäljellä. Ovet avataan klo 19, showtime klo 20. Esteetön pääsy.

 

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020