Senioreille

KEVÄÄN SENIORIPÄIVÄ

Omaa ohjelmaa seniori-ikäisille järjestetään keskiviikkona 22.3. klo 12–15. Senioripäivään voi osallistua museon pääsylipulla (eläkeläiset 6 ¤, avustaja maksutta). Vapaaehtoinen ilmoittautuminen: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi

klo 12 & 13 Opastus Elina Brotherus -näyttelyyn

Oppaan seurassa tutustutaan Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin valokuvataiteilijoihin kuuluvan Elina Brotheruksen näyttelyyn. Valokuvissaan ja videoissaan Brotherus on käsitellyt subjektiivisia kokemuksia, rakkauden läsnä- ja poissaoloa sekä muotoon liittyviä kysymyksiä. Suuri osa Brotheruksen teoksista keskittyy ihmishahmon ja maiseman väliseen suhteeseen sekä taiteilijan malliinsa kohdistamaan katseeseen. Näyttely kokoaa ensi kertaa yhteen teoksia koko hänen uransa ajalta.

klo 14 Mindfulness – tietoista läsnäoloa taiteen äärellä

Mindfulness- eli tietoisuustaitoharjoitukset vahvistavat yhteyttä kehoon ja mieleen. Senioripäivässä on mahdollisuus tutustua tietoisuustaitojen harjoittamiseen mindfulness-ohjaaja Satu Postin ohjauksessa. Noin tunnin työpajassa tehdään yksinkertaisia ja helposti toteutettavia läsnäoloharjoituksia taiteen äärellä. 

 

KULTTUURIYSTÄVÄN KANSSA MUSEOON?

Turun taidemuseo on mukana Suomen Punaisen Ristin Turun osaston Kulttuuriystävä-toiminnassa. Kulttuuriystävät ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka tulevat ikääntyvien seuraksi ja turvaksi ennalta sovittuun kohteeseen. Kulttuuriystävä ei ole näyttelyopas tai henkilökohtainen avustaja, vaan kohteeseen etukäteen tutustunut, kevyissä avustustehtävissä toimiva henkilö.

Kulttuuriystävän kanssa liikkuessasi maksat vain oman sisäänpääsymaksusi kohteeseen sekä yhteiset matkakulunne kotisi ja retkikohteesi välillä. Kulttuuriystävän kanssa voit käydä Turun taidemuseon lisäksi myös mm. Turun kaupunginteatterissa, TFO:n konserteissa, Forum Marinumissa, Kaarina-Teatterissa ja Logomossa.

Kulttuuriystävät on Turun seudulla pilottihanke, mutta se on saanut mallinsa Jyväskylän Kulttuuriluotsi-toiminnasta. Toiminta tähtää ikääntyvien elämänlaadun ja hyvinvoinnin paranemiseen. Tavoitteena on, että kulttuuriystävistä saada vakiintunut ja aktiivinen vapaaehtoistoiminnan muoto Turussa ja sen lähialueilla.

KULTTUURIYSTÄVÄT VALMIINA PALVELUKSEEN!

Koulutetut kulttuuriystävät ovat valmiina lähtemään ikäihmisten mukaan turvalliseksi kumppaniksi erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Kulttuuriystävän voi ottaa mukaan vaikkapa teatteriin, taidenäyttelyyn tai konserttiin.

Kulttuuriystävä tilataan SPR:n Turun osaston ystävävälityksestä  p. 046 920 4142 (ma-pe 10-14). 

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2014