KONSTLÄGER

MINIKONSTLÄGER FÖR BARN

På sportlovet 21–23.2 kl. 10–13 

Under sportlovet ordnas ett minikonstläger för barn i lågstadieåldern. Som inspiration fungerar Rut Bryk, som gjorde sagolik och färggrann keramikkonst. Vi träffas tre dagar och bekantar oss först med utställningen Rut Bryk - Den magiska lådan, sedan med de material och tekniker Bryk använde och gör till sist en gemensam keramikrelief.

PROGRAM

ons kl. 10-13: Den första lägerdagen tillbringar vi vid Åbo konstmuseum, där vi bekantar oss med Rut Bryk och hennes sagolika och färggranna keramikkonst. Vi funderar på vilka motiv Bryk var intresserad av och vilka berättelser som gömmer sig i konstverken. Genom att rita och färglägga undersöker vi verkens färger och former och samlar samtidigt inspiration för våra egna konstprojekt.

to–fre kl. 10-13: De två följande dagarna samlas vi i keramikverkstaden i Vimma (Auragatan 16, en liten bit ner mot torget från museet). I Vimma fungerar konstnär Sanna Vainionpää som handledare. Tillsammans bekantar vi oss med olika tekniker och deltagarna lagar egna skulpturer och reliefer. Under den sista lägerdagen för vi de färdiga verken till museet och bygger en liten tillfällig utställning i Bryk-utställningens första sal.

Deltagaravgift 10 ¤ / barn (betalas på första lägerdagen). Obs. Eget mellanmål med! Handledning på både svenska och finska.

Anmälan senast 14.2 till museilektor Anna Skult: anna.skult@turuntaidemuseo.fi eller museets kassa: info@turuntaidemuseo.fi / (02) 2627 100. 


Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2018