Näyttelyt

LÖYTÖRETKIÄ
Lars Göran Johnssonin kokoelma
24.1.–17.5.2020

Lars Göran Johnsson on kerännyt taidetta lähes 70 vuoden ajan ja hänen kauneuden kaipuusta alkunsa saaneesta löytöretkestään on muodostunut yksi maamme merkittävimmistä yksityisistä taidekokoelmista. Sen monisärmäisyys kertoo keräilijän liikkuvasta elämäntavasta ja kiinnostuksesta ajan ilmiöihin. 1970-luvulla lääkärin ja tutkijan työ vei Johnssonin Yhdysvaltoihin, mikä syvensi hänen suhdettaan abstraktiin taiteeseen. Sittemmin Suomeen ja Ranskaan asettuneen keräilijän kokoelma on karttunut mm. pohjoismaisella ekspressiivisellä maalauksella ja nykyvalokuvalla. Turun taidemuseolle vuonna 2016 lahjoitettua kokoelmaa esittelevä näyttely täyttää museon molemmat näyttelykerrokset avaten näkymiä kansainväliseen modernismiin ja nykytaiteeseen.

Lue lisää


LOGO_Studio_mvTimantti170px.gif

SATU RAUTIAINEN
VILLAGE BOHEMIAN
24.1.–22.3.2020

Satu Rautiainen maalaa vesi- ja öljyvärein paperille tutkien maalauksen kaksi- ja kolmiulotteisuutta. Näyttelyissä hänen teoksistaan muodostuu usein maalauksellisia tiloja. Village Bohemian liikkuu luovan hulluuden ja leikin rajapinnoilla. Maalaukset linkittyvät yhteiskunnallisiin aiheisiin, kuten syrjäytyneisyyteen, kodittomuuteen ja melankoliaan mutta ne kertovat myös vapaudesta ja tekemisen palosta.

Lue lisää


 pimiologo.jpg  

CLÉMENT COGITORE
LES INDES GALANTES
24.1.-22.3.2020

Les Indes Galantes (2017) tulkitsee Jean-Philippe Rameaun vuonna 1735 luomaa oopperabalettia krump-tanssin kautta. Liikekieleltään aggressiivinen krumping syntyi 90-luvulla Los Angelesin getoissa väkivallattomaksi manifestaatioksi afroamerikkalaisiin kohdistunutta poliisiväkivaltaa vastaan. Rodullisia, sosioekonomisia ja poliittisia jännitteitä ruumiillistava nuorten tanssijoiden battle toteutetaan teoksen alkuperäiseen librettoon.

Lue lisää

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020