Näyttelyt
NELJÄ ELEMENTTIÄ

23.11.2018 alkaen

Uudessa kokoelmanäyttelyssä klassiset neljä elementtiä pääsevät valloilleen. Maa, vesi, tuli ja ilma virtaavat läpi kokonaisuuden, jossa vanhempi taide saa rinnalleen museon uusimpia teoshankintoja. Näyttelyn nimi viittaa antiikin Kreikassa muotoiltuun oppiin, jonka mukaan maailma jakautuu neljään alkuaineeseen. Oppi säilyi eurooppalaisen luonnontieteellisen ajattelun perusolettamuksena aina uuden ajan alkuun. Vaikka atomiteoria on sittemmin syrjäyttänyt elementtiopin, ovat maa, ilma, tuli ja vesi edelleen tärkeitä arkisen ymmärryksen jäsentäjiä. Niiden ominaisuuksia kuvaavat vastakohtaparit, kylmä ja kuuma sekä kuiva ja kostea, vastaavat välitöntä, kehollista kokemusta maailmasta. Näyttely tarkastelee, miten taiteilijat ovat nähneet ihmisen suhteen elementteihin ja fyysiseen todellisuuteen eri aikoina. Lue lisää

HANNALEENA HEISKA
8.2.–19.5.2019

Hannaleena Heiskan (s. 1973) teokset saavat innoituksensa populaarikulttuurin kuvastosta ja ne kietoutuvat usein tieteen mahdollisuuksien ja elämän ja olemassaolon mysteerin ympärille. Taiteilijan käyttämä vaativa alla prima -tekniikka tuo teoksiin pehmeyttä, keveyttä ja lennokkuutta. Heiskan luomissa fantasiahahmoissa kohtaavat hevimusiikin tummanpuhuva synkkyys ja kitsch-kuvaston hempeilevä romanttisuus. Välillä liikutaan Blade Runnerin hengessä sateen ja usvan keskellä suurkaupungin yössä. Näyttely koostuu maalauksista ja piirustuksista, joista varhaisimmat ovat vuodelta 2007 ja tuoreimmat vuodelta 2018.

 

LOGO_Studio_mvTimantti170px.gif   

 

ANNA REIVILÄ: NOMAD
8.2.–31.3.2019

Nomad viittaa vailla vakituista asuinpaikkaa olevaan kuljeskelijaan mutta myös työskentelyprosessiin, joka on ominaista valokuvaaja Anna Reivilälle. Mustavalkoiset, japanilaista sidontaperinnettä kunnioittavat luontokuvat vaativatkin syntyäkseen usein viikkojen vaelluksia asuttamattomilla alueilla. Näyttelyssä teokset jatkavat kuvausretkillä aloitettua matkaa.


pimiologo.jpg

SARAH CHOO JING: WEAR YOU ALL NIGHT
8.2–31.3.2019

Wear You All Night (2017) on voyeristinen ja intiimi kuvaus urbaanin nykyelämän yksinäisyydestä ja vie-raantuneisuudesta. Hotellihuoneissaan yötä viettävän naisen ja miehen toimet peilautuvat toisiinsa koskaan toisiaan kohtaamatta. Kameran melankolinen katse viipyilee sensuaalisuudessa, ylellisyydessä ja väliaikaisissa kauttakulun tiloissa.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019